Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου στην εκδήλωση προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου την Κωνσταντινούπολη

Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση και είχε επαφές με ορισμένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία της Τουρκίας.


Δόθηκαν πληροφορίες για τα καταλύματα της περιοχής και τις δυνατότητες οργάνωσης οδικών και θαλάσσιων εκδρομών, ώστε να οργανωθούν τα κατάλληλα πακέτα για τους τουρίστες. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα των δράσεών μας, αλλά θα εξαρτάται και από τους ντόπιους επαγγελματίες αν θα μπορέσουμε να αυξήσουμε & διατηρήσουμε τον τουρισμό στη περιοχή μας ή θα επαναληφθεί η ιστορία,όπως πριν χρόνια με τους Σκανδιναβούς τουρίστες.

Η εκδήλωση προβλήθηκε στο NTV, από τα μεγαλύτερα Τουρκικά κανάλια και μπορείτε να το δείτε σε αυτό το σύνδεσμο, φυσικά στα Τουρκικά:


Επίσης παρακάτω αναπαράγουμε το κείμενο της ανακοίνωσης του Ελληνικού Προξενείου:
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην Κωνσταντινούπολη που διοργανώθηκε από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου στο Γραφείο E.O.T Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη και περιελάμβανε την παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου καθώς επίσης και των συγκοινωνιακών συνδέσεων, συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας και διοργάνωση συναντήσεων επιχειρηματιών (Β2Β) από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Ακόλουθος Τύπου κ. Γιώργος Αγγελετόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου αρμόδιος για θέματα Τουρισμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κ. Νικόλαος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Λέσβου κ. Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, η εκπρόσωπος της TURSAB κα Berna Akar και εκπρόσωποι Ελληνικών και Τουρκικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Το σύνολο των ομιλιών ανέδειξε την σημασία της ανάπτυξης τουριστικών ροών και την διαχρονική και σταθερή βελτίωσή τους, γεγονός που φέρνει πιο κοντά τους δύο λαούς και συνδράμει στην ανάπτυξη των οικονομιών τους.

Η εν λόγω δράση στέφθηκε με επιτυχία, αφού επετεύχθη η οργανωμένη προσέγγιση της αγοράς της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης διοργάνωσης με αρκετές συμμετοχές.


Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από το ΝTV World και το Travel Channel ενώ από τον έντυπο τύπο παρευρίσκονταν ανταποκριτής της Haberturk. Επίσης, το δελτίο Τύπου της εκδήλωσης θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα Mιlliyet.