Συνέδριο στην Μυτιλήνη «Κοινωνική Οικονομία μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας»

Το Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου  συμμετέχει στην  Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ ΛΕΣΒΟΥ στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση ΤοπΣΑ».


Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει και σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στο συνέδριο, που γίνεται με θέμα:

 «Κοινωνική Οικονομία μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας»,

το οποία θα πραγματοποιηθεί  Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 18.00, στην αίθουσα Επιμελητηρίου Μυτιλήνης (Κουντουριώτη 71).

Μεταξύ των ομιλητών είναι διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας που θα έρθουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μας μιλήσουν και να συζητήσουμε για τα θέματα αυτά.

Ζιώμας Δημήτρης, Οικονομολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας Α’ Βαθμίδας ΕΚΚΕ τομείς  Ερευνητικού Ενδιαφέροντος - Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνικές ανισότητες, Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός. - Πολιτικές, μηχανισμοί και διαδικασίες για την ενεργό ένταξη και την κοινωνικοοικονομική επανένταξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και ειδικότερα των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. - Αγορά εργασίας και εναλλακτικές μορφές απασχόλησης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. - Κοινωνική Οικονομία και η σχέση της με την Τοπική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

Χονδρός Δημήτρης, Οικονομολόγος, Μsc Κοινωνικής Ψυχιατρικής
Φεγγίτης Δημήτρης Στέλεχος ΕΕΤΑΑ

Μιχαηλίδης Δημήτρης Δημοσιογράφος, Συνεργάτης ΑγρΟραμα , εκπαιδευτής ενηλίκων και εμψυχωτής οργανώσεων κοινωνίας πολιτών.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε πρωτίστως για τις νέες μορφές συνεργατικής δημιουργίας, που ανοίγονται μπροστά μας.