Επιστολή αγανάκτησης των ξενοδόχων της Λέσβου- «Συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών συρρικνώνουν τα έσοδά μας»

ΘΕΜΑ: «Συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών συρρικνώνουν τα έσοδά μας, όταν τα έξοδα, μεσούσης της ύφεσης, καλπάζουν επαπειλώντας την Ανταγωνιστικότητα, Βιωσιμότητα κι Απασχόληση του Ευαίσθητου Προορισμού μας κι όχι μόνο»!



Κυρία Υπουργέ,

Σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησής μας στο Γραφείο σας, στην Αθήνα (στην οποία ζητήσατε να παρευρίσκεται  κι ο Νομικός σας Σύμβουλος  κος Βλαχογιάννης),  διαβιβάζουμε συνημμένα  δυο, ιδιαίτερα επίκαιρα υπομνήματα της ΄Ενωσής μας καθώς και  δυο δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου, που αφορούν σε:

1.1)Προβληματική Ακτοπλοϊκή σύνδεση, κυρίως με τη Βόρειο Ελλάδα – Ζωτικό μας Χώρο – και πανάκριβα αεροπορικά  εισιτήρια, αποτρεπτικά αμφότερα για την προσέλκυση επισκεπτών, παλιών και νέων, ντόπιων και ξένων και τα Υδατοδρόμια, που θα ‘ ταν μια κάποια λύση, να μας……… προσπερνούν! .

1.2)Προβληματικές υποδομές γενικές και ειδικές (όπως π.χ. Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού, Ποδηλατόδρομοι, ανάπλαση παραλιών Νότιας Μυτιλήνης κλπ, κλπ), να περνούν στα επόμενα Κοινοτικά Προγράμματα, με προεξέχουσες (και λόγω περιόδου) αυτές του Αεροδρομίου αλλά και τις Λιμενικές υποδομές υποδοχής μεγάλων πλοίων και ιδιαίτερα την έλλειψη προβλήτας κατάλληλης για την  προσέγγιση και την πρόσδεση Κρουαζιερόπλοιων, που αργά  αλλά σταθερά μας….. βγάζουν κι απ’ το Χάρτη της Κρουαζιέρας κι όχι μόνο……., επιτείνοντας την απομόνωση μας από… αέρος και θαλάσσης.

2)Προβληματικό Wi Fi, χειρότερο από ποτέ, με δυσαρεστημένους και πολύ αγανακτισμένους τους πελάτες μας, που σιγά – σιγά μας….. εγκαταλείπουν!

3)Προβληματική (στρεβλή) Αγορά (συνεπικουρούμενη απ’ την ακόμα χειρότερη Γραφειοκρατία, Κακοδιοίκηση και Κακοδικία), μ’ ορισμένους κατ’ όνομα μόνο «πράκτορες» να λυμαίνονται με το «μπαταχτσιλίκι» τους, την πιάτσα κι ιδιαίτερα τον Κλάδο μας, συσσωρευτικά συμβάλλοντας στην αποδόμηση του Κοινωνικοοικονομικού μας ιστού, στην παραπέρα απομόνωσή μας και στον αφελληνισμό των επιχειρήσεων στην Ακριτική Νησιωτική Λέσβο, πλήττοντας τη Ψυχολογία μέσα και την εικόνα της Χώρας μας έξω, κόντρα στο Εθνικό και Δημόσιο συμφέρον και με ανάστατους τους Συναδέλφους μας, ν’ απειλούν με Αγωγές, Ασφαλιστικά Μέτρα κλπ, κατά παντός υπευθύνου……….

Τα προαναφερθέντα  κι άλλα πολλά συρρικνώνουν / μικραίνουν την Ελλάδα περιορίζοντάς την μόνο σε 5-10 προορισμούς υψηλής Αναγνωρισιμότητας και Προβολής κι όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής απ’ την απέναντι καλπάζουσα οικονομία – Ανταγωνίστριά μας Χώρα …… μ’ εξαιρετικές υποδομές κι επιδόσεις σ’ όλους τους τομείς ……..  να «υποβλέπει»  οικονομικά την Αιγαιοπελαγήτικη Πολυνησία!

Προσβλέποντας στην άμεση προσωπική σας παρέμβαση, πριν να ‘ναι πολύ αργά για όλους μας………
                                                                                      
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ

Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ