Αποκαθίστανται οι ζημίες της Ερεσού μετά τις καταστροφές του χειμώνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις που εκτελεί ο Δήμος στην περιοχή της Ερεσού, που πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, τον φετινό χειμώνα βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στο “μάτι του κυκλώνα” από την κακοκαιρία.


Ο Σπύρος Γαληνός, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρη Ακριώτη και τον Αντιδήμαρχο της περιοχής, Μιχάλη Ρούσση, επισκέφθηκε όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας και είχε συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προτάσεις τους, εν όψει της τουριστικής σεζόν.

Ένα από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, που όπως είχε επισημάνει κατ’ επανάληψη ο κ. Ρούσσης, ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ειδικά μετά από τις έντονες βροχές στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου. Οι εργασίες συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου στην Ερεσό και την Σκάλα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τα συνεργεία από την Υπηρεσία Αυτεπιστασίας του Δήμου θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες τις παρεμβάσεις στον Μεσότοπο, ενώ θα ακολουθήσει η περιοχή των Παρακοίλων και θα καταλήξουν στην Καλλονή.

Εξίσου σημαντικό για την περιοχή είναι και το ζήτημα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, που ως  γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με συνέπεια η Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων να υπολειτουργεί. Η αποκατάσταση των ζημιών έχει δρομολογηθεί με την ανάθεση του έργου μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά υπάρχουν προβλήματα και στο κομμάτι της ύδρευσης που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού της παραλίας στην Σκάλα Ερεσού που πολύ σύντομα θα αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες, ενώ – σύμφωνα με τον Δήμαρχο – έχει δρομολογηθεί και η αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσαν οι θυελλώδεις νοτιάδες στο τοιχίο πριν το λιμανάκι.


ΠΗΓΗ: Γράφει η Ν.Β. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ