«Πόλεμος» ανακοινώσεων Π. Τρύφων και Καλλονής με φόντο τον νέο Αιολικό

Πριν μερίδες ημέρες ήρθε στην δημοσιότητα από τοπικό ΜΜΕ ότι η Καλλονή ξεκίνησε νέο γύρω επαφών με φόντο την χρηματοδότηση του Αιολικού Μυτιλήνης από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Καλλονής Ν. Μιχαλακη.


Σήμερα μερικές ημέρες μετά ήρθαν οι ανακοινώσεις του χρηματοδότη του Αιολικού Π. Τρύφων και της ΠΑΕ Καλλονής όπου θόλωσαν ακόμα περισσότερο τα νερά στις τάξεις των φιλάθλων του Αιολικού για το τι συμβαίνει με το αύριο του Ιστορικού Συλλόγου της Μυτιλήνης..

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ

Τους κάθε λογής "διαμορφωτές" της κοινής γνώμης που ασχολούνται με την Καλλονή, καθοδηγούμενοι από παρωχημένα πρόσωπα και ίδια συμφέροντα, τούς καλούμε να κάνουν στοιχειώδη έρευνα. Η αλήθεια είναι πολύ μακριά από αυτά που γράφουν και που μόνο στόχο έχουν, όπως πάντα, να παραπληροφορήσουν τον κόσμο εις βάρος της Καλλονής και της αλήθειας. Η απάντησή μας θα δοθεί σε λίγες ημέρες. Αναμείνατε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

Προς αποφυγή λανθασμένων ερμηνειών και συμπερασμάτων, αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Όπως είναι ευρέως γνωστό, ποτέ δεν επιθυμούσα την κόντρα μεταξύ των δύο συλλόγων, γιατί ως Λέσβιος ήθελα και θέλω πάντοτε το καλύτερο για τον τόπο μας. Την στάση αυτή κράτησα σταθερή όλα αυτά τα χρόνια ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς των άλλων.
Σε συνέχεια όλων αυτών θα ήθελα να επισημάνω ότι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου ο πρόεδρος της ΑΕΛΚ, Ν. Μιχαλάκης για να συζητήσουμε για πιθανή συνεργασία. Υπήρξε μόνο επικοινωνία του Προκόπη Καρτάλη με τον Γιάννη Μανούσο, ο οποίος προηγουμένως είχε ζητήσει την εξουσιοδότηση μου για να με εκπροσωπήσει, την οποία προφανώς και του την έδωσα λόγω της εκτίμησης και του σεβασμού που του έχω. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε το θέμα της ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο ομάδων σε όλα τα ανοιχτά θέματα για την επόμενη χρονιά καθώς και μια πιθανή συνεργασία σε διαφόρους τομείς για το καλό και των δύο συλλόγων , πρόθεση που καταρχήν καλόπιστα αποδέχομαι ότι έτσι είναι .
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση για τον Αιολικό της νέας χρονιάς με τοποθέτηση νέας διοίκησης, με πρόεδρο κοινής αποδοχής ,χωρίς την παρουσία στο νέο σχήμα του τωρινού προέδρου του Αιολικού και φίλου μου  κ. Σταύρου Γριππιώτη καθώς δεν είναι αποδεκτός από την Καλλονή , 2 άτομα επιλογής της Καλλονής και 2 άτομα επιλογής του Αιολικού  καθώς και την από κοινού (50/50) χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς. Επίσης, τέθηκαν σε καλό κλίμα  -από ότι μου μεταφέρθηκε-  και διαφορά άλλα θέματα όπως ο δανεισμός αρκετών παικτών από την Καλλονή για να γίνει το ρόστερ κατά 80 % από ντόπια παιδιά, το θέμα των ακαδημιών, το γηπεδικό και διάφορα άλλα. Η πρόταση μεταφέρθηκε στον πρόεδρο του Αιολικού κ. Σταύρο Γριππιώτη και αυτός με την σειρά του την παρουσίασε στο ΔΣ της ομάδας . Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τη ΓΣ όπως προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου .

Ο καθένας μας έχει την άποψη του και πρέπει προφανώς να γίνει σεβαστή, έχοντας όμως πρώτα από όλα στο μυαλό μας το καλό της ομάδας μας , του λεσβιακού ποδοσφαίρου και του νησιού μας γενικότερα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα τοποθετηθώ συγκεκριμένα για την πρόταση αυτή (αφού την δω έγγραφη και ολοκληρωμένη) καθώς και για τις προθέσεις της οικογένειάς μου για την επόμενη χρονιά σε σχέση με τον Αιολικό. Μέχρι τότε καλό θα ήταν όλοι μας να ρίξουμε τους τόνους και να αποδείξουμε με πράξεις και όχι με λόγια, ότι αγαπάμε αληθινά την ομάδα μας τον ΑΙΟ και θέλουμε πραγματικά να κάνουμε βήματα μπροστά …


Παναγιώτης Τρύφων