Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου με εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε στα γραφεία της Περιφέρειας η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη γερμανική πλευρά ο πρώην υφυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ κ. Klaus Borger, οι καθηγητές κ.κ. Thomas Bausch και Frank Baur, ειδικευμένοι σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και συστημάτων μελλοντικής ενέργειας και οι εκπρόσωποι της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα κ.κ. Benjamin Querner και Χρήστος Λαζαρίδης, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Νίκος Κωστόπουλος.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και λήφθηκε απόφαση για αδελφοποίηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με Περιφέρεια της Γερμανίας. Παράλληλα αποφασίστηκε η αποστολή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας στη Γερμανία, για εξειδικευμένη κατάρτιση και μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η διεξαγωγή σεμιναρίων, στους τομείς της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων και των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού. Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο από κοινού συμμετοχής των υπό αδελφοποίηση Περιφερειών σε Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα.