Αναχώρησε από την Μυτιλήνη η Τίμια Χείρ του Αγίου Σπυρίδωνος-Πλήθος κόσμου στον Άγιο θεράποντα Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Σε πόλο έλξης πιστών από όλη τη Λέσβο μετατράπηκε χθες ο Ναός του Αγίου Θεράποντος στην Μυτιλήνη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, καθώς φέτος μεταφέρθηκε η «Τίμια Χείρα» του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα, όπου παρέμεινε στην Μυτιλήνη μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.


Εκτός από το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα εκτίθεται, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, και τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Θεράποντα. Εκτός από την Κωνσταντινούπολη, Άγια λείψανα του Αγίου Θεράποντος φυλάσσονται στην Κοινοβιακή Ιερά Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους, στον Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου και στο Ναό της Μυτιλήνης.

Χθες το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

Από το πρωί μέχρι το βράδυ συνεχιζόταν η ροή των προσκυνητών προς το ναό του Αγίου Θεράποντος, καθώς από το απόγευμα και την τέλεση του μεθεόρτιου Εσπερινού η Εκκλησία συνέχισε μέχρι το βράδυ με την παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα και τους χαιρετισμούς του Αγίου Θεράποντος.

Σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, τελέσθηκε παράκληση υπέρ των μαθητών για τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Στις 13:00 μμ μετά την παράκληση υπέρ των Μαθητών αναχώρησε η Τιμία Χειρ του Αγίου Σπυρίδωνος από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης για να επιστρέψει στο Ιερόν Προσκύνημα Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας όπου και φυλάσσεται άφθαρτο το Ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού.




Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, zoiforos.gr