Ερώτηση του Χαράλαμπου Αθανασίου σχετικά με την «Ακτοπλοϊκή σύνδεση των Νήσων Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου

Ο Βουλευτής Λέσβου και τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, σχετικά με την «Ακτοπλοϊκή σύνδεση των Νήσων Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου με την Αθήνα, αλλά  και τη Βόρεια Ελλάδα».


Στην ερώτηση του ο Χαρ. Αθανασίου ανέφερε τις ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης, με τη συνδρομή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη, όπου κατόρθωσε να πράξει τα δέοντα τον Αύγουστο του 2014 και να δοθεί λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου. Αρχικά, με τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ συγχρόνως τέθηκαν οι βάσεις για τη σύνθεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

 Όμως,  από τις 26 Ιανουαρίου και μετά η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αθήνα επέστρεψε στην εποχή της απομόνωσης για τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους κατοίκους των νησιών, στους επαγγελματίες και σαφώς στην τουριστική κίνηση.

Ο κ. Χαρ. Αθανασίου τόνισε, ότι είναι τραγικό οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί έως τώρα  από την προηγούμενη κυβέρνηση να μην ολοκληρωθούν, αλλά θα είναι τραγικότερο αν ανασχεθεί η έως τώρα επιτευχθείσα πρόοδος.


Και καταλήγει στην ερώτηση του, ενόψει ότι τα νησιά μας αποτελούν το στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας μας, πρέπει η πολιτική που χαράσσεται να στοχεύει στην ανάδειξή τους και όχι στην υποβάθμισή τους.