Με επιτυχία για 4η σερί χρονιά η Γιορτή της Κούνιας στο Ακρασι Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τετάρτη συνεχή χρονιά ο σύλλογος μας ΑΚΡΑΣΙΩΝ διοργάνωσε την Γιορτή της κούνιας.Τα παρακάτω βίντεο δείχνουν ένα μέρος της γιορτής της κούνιας, που έγινε την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στους Αγίους Αναργύρους λίγο έξω από το χωριό μας μέσα στα πεύκα.
Δείτε στην στολισμένη κούνια με λουλουδια και γαϊδουράκι που είχαμε για το παιδιά, το κέφι, την όρεξη για χορό, τα ποτά που ήταν δωρεάν σε όλους τους παραβρισκόμενους Ακρασιώτες (τους οποίους ευχαριστούμε)

(ήρθαν επίσης και πολύ φίλοι του Ακρασίου - πάνω από 50 άτομα - τους οποίους ευχαριστούμε που τίμησαν την εκδήλωση μας αυτή), 

οι ψησταριές που στήθηκαν από μέλη του συλλόγου, η ζωντάνια και η όρεξη για χορό
έδειξαν ότι η γιορτή της κούνιας είχε μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη φορά.

Επίσης αυτό που είχε μεγάλη επιτυχία και άξιζε τον κόπο ήταν πιστεύω
τα τραγούδια της κούνιας που τραγουδήθηκαν στο παλιό σκοπό που το έλεγαν οι παλιοί Ακρασιώτες. Ειπώθηκαν όμως φέτος και σε άλλους μελωδικούς μουσικούς σκοπούς.

Είπαμε τραγούδια της Λαμπρής, της Πρωτομαγιάς. του έρωτα και της αγάπης. 

Τα τραγούδια αυτά τραγουδήθηκαν από την αυτοσχέδια χορωδία που σχηματίστηκε εθελοντικά.

Αφού ευχαριστήσουμε ΟΛΟΥΣ όσους παραβρεθήκαν στην γιορτή μας αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον συγχωριανός κύριο Νίκο Καρίπη ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει και καθάρισε τον χώρο γύρω από το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων και ήταν πεντακαθαρος, όπως επίσης και τον κύριο Δάλλα Χαράλαμπο που ειχε συντηρήσει τις κουνιες κλπ, που υπάρχουν στον χώρο αυτό.

Και του χρόνου