Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση 36 τμημάτων παραλιών της Λέσβου-Αξιοποίηση και καντίνα στο Φοινικόδασος της Παναγιουδας

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα χέρια και την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση 36 τμημάτων παραλιών του νησιού όπου θα λειτουργήσουν καντίνες ή θα τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες για την εξυπηρέτηση των λουομένων.


Στη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας με μοναδικό θέμα την διεξαγωγή του διαγωνισμού (και πολλά εκτός ημερήσιας διάταξης), η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Νίκου Καρασάββα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ψήφισαν κατά και η παράταξη Γεωργούλα λευκό.

Στην μελέτη που είχε συνταχθεί για τις 35 παραλίες στις οποίες μπορούν να αναπτύξουν συγκεκριμένες δραστηριότητες ενδιαφερόμενοι που θα μετέχουν στον διαγωνισμό, προστέθηκε την τελευταία στιγμή και η ακτή στο Φοινικόδασος της Παναγιούδας. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Βαγγέλης Βιόλατζης, ζήτησε να συμπεριληφθεί κι αυτή η παραλία στην δημοπράτηση που θα διενεργήσει ο Δήμος, προβλέποντας την λειτουργία καντίνας, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού που αναδεικνύουν την περιοχή, η οποία προσδοκά την προσέλκυση ντόπιων και επισκεπτών.

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στο τέλος του μήνα και αφορούν 11 παραλίες της Μυτιλήνης, 6 της Γέρας, 10 της Ερεσού, 4 της Καλλονής, 2 του Μανταμάδου, μία του Μολύβου και 2 της Πέτρας. Αν δεν προκύψουν εμπόδια και καθυστερήσεις, οι καντίνες θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / ΝΤΙΝΑ ΒΕΡΒΕΡΗ.