Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η φετινή διοργάνωση του 2ου Ποδηλατικού γύρου Μολύβου (ΒΙΝΤΕΟ.ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η φετινή διοργάνωση του 2ου Ποδηλατικού γύρου Μολύβου που συνδιοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου τον Δήμο Λέσβου, με την υποστήριξη του Lesvos ride.


Σε ένα μοναδικό ειδυλλιακό περιβάλλον ποδηλάτες από όλη την Λέσβο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος και την Τουρκία, έκαναν πραγματικότητα μια διαδρομή μέσα στα μοναδικά σοκάκια του Μολύβου, κάτω από το μαγευτικό σαλκίμι ανάμεσα σε πολύχρωμες αυλές παραδοσιακά αρχοντικά δίπλα από πέτρινες κρήνες και πολιτιστικά μνημεία , μέσα από το ιστορικό κέντρο με τα μαγαζιά τις ταβέρνες και τα κρεμαστά μπαλκόνια τους, και στο παραδοσιακό λιμάνι.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου στο ύψος του Παρκινγκ στις 11:00πμ για την μεγάλη διαδρομή με 4 κατηγορίες αγωνιζομένων. Μετά το τέλος της μεγάλης διαδρομής και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων ακολούθησαν οι κατηγορίες των παίδων από 12-15 ετών και των ΜΙΝΙ για παιδιά μέχρι 11 ετών.

Παιδιά όλων των ηλικιών με την συμμετοχή τους απέδειξαν την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους  για τον αγώνα και το ποδήλατο και ευχόμαστε το μαγικό αυτό όχημα  των ιδεών ( της ανεξαρτησίας, της ευθύνης και της ισορροπίας ) να τους ακολουθεί σε όλη τους την ζωή.

Ο πρόεδρος του Φορέα, Νικόλαος Μόλβαλης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της  διοργάνωσης:  τον Πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας για την βοήθειά τους, τον Πρόεδρο της ΑΔΕΛ,  την Ομάδα Διάσωσης Λέσβου για την παρουσία της και το έργο που παράγει, τον Μεγάλο Χορηγό της διοργάνωσης την INTERAMERICAN,  τον Χατζηελευθερίου Βασίλη για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του αγώνα, το Lesvos ride για την πολύτιμη βοήθεια του, το Mbike,  την Ομάδα Περιβάλλοντος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, όλους τους εθελοντές και τα μέλη του Φορέα για την βοήθεια και την αφιλοκερδή φιλοξενία που παρείχαν στους προσκεκλημένους, και τόνισε μεταξύ άλλων:


« δύο ρόδες μας ταξίδευσαν σήμερα μας γέμισαν χαρά θέαμα και όμορφες εμπειρίες»   Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας, μέσω τέτοιων δράσεων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και συγχρόνως στο εγχείρημα που υλοποιεί ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προώθηση και προβολή του νησιού ως ένας μοναδικός προορισμός.

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν μετά το τέλος όλων των αγώνων. Δόθηκαν κύπελλα στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας και μετάλλια στους επόμενους 3.

ΦΩΤΟ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Οι νικητές των κατηγοριών ήταν :

Ανδρών

1 Αλεξίου Δημήτρης
2 Καραντώνης Φώτης
3 Μπουτάκης Μπάμπης
 
Βετεράνων

1 Τασκιράν Αλί
2 Σενόκ Σελίμ
3 Λαϊνάς Κώστας
 
Γυναικών

1 Ζαπρού Βάσω
2 Κοντού Ευανθία
3 Ζούρου Αφροδίτη
 Junior
1 Κίτσος Βασίλης
2 Λάμπρου Λάμπρος
3 Εγγλέζου Ειρήνη
 
Παίδων

1 Μπιτάδος Παναγιώτης
2 Τατάς Αναστάσιος
3 Αψώκαρδος Μιχάλης
 
Εφήβων

1 Χιωτέλλης Νίκος
2 Μαλιαρός Μάνος
3 Τριανταφύλλου Βασίλης
 

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά