2.037 τουρίστες ήρθαν στην Λέσβο ΜΟΝΟ τον Απρίλιο από 4 χώρες με τσάρτερ-Στόχος οι 90.000 φέτος το καλοκαίρι

- «Εφικτός ο στόχος για την υποδοχή 90.000 Ευρωπαίων με πτήσεις τσάρτερ το ερχόμενο καλοκαίρι», δηλώνουν οι Πρόεδροι των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων


“Με το δεξί” έκαναν “ποδαρικό” στο νησί μας οι πρώτοι τουρίστες για την φετινή σεζόν που έφθασαν τον προηγούμενο μήνα με πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό. Αν και η κίνηση τον πρώτο μήνα της καλοκαιρινής περιόδου είναι κάθε χρόνο περιορισμένη σε όλα τα νησιά, οι αφίξεις 2.000 τουριστών και πάνω δείχνουν ότι και φέτος η Λέσβος θα πάει καλά και θα αυξήσει το μερίδιο της πίτας που της αναλογεί από τους ξένους επισκέπτες. Πέρυσι τα ποσοστά ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά αυτό δεν ανησυχεί τους τοπικούς φορείς, που εκτιμούν ότι η αύξηση θα κυμανθεί το 2015 πάνω από το 10%.

Σύμφωνα με τον πίνακα αφίξεων επιβατών για τον μήνα Απρίλιο που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, οι πτήσεις τσάρτερ που προσγειώθηκαν στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης ήταν 15, ενώ πέρυσι 18. Τα αεροσκάφη τον Απρίλιο του 2014 είχαν φέρει 2.405 τουρίστες και τον προηγούμενο μήνα οι επιβάτες ήταν 2.037.

Η μικρή αυτή διαφορά εξηγείται από το γεγονός ότι φέτος ξεκίνησαν μια εβδομάδα αργότερα οι πρώτες αφίξεις και  έτσι δεν εκτελέστηκαν οι 3 επιπλέον πτήσεις που είχαμε πέρυσι. Ωστόσο, οι Ολλανδοί, που έκαναν και φέτος ποδαρικό στο νησί μας, θα υπερκαλύψουν το χαμένο έδαφος τους επόμενους μήνες, μαζί με τους Άγγλους και τους Νορβηγούς που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στο νησί μας.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο τσάρτερ ήρθε στις 16 Απριλίου από το Άμστερνταμ και έκτοτε οι αφίξεις συνεχίζονται σε εβδομαδιαία βάση. Αναλυτικά ο πίνακας των αφίξεων για τον προηγούμενο μήνα έχει ως εξής:

ΧΩΡΑ                    ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ               ΑΦΙΞΕΙΣ
Αυστρία                           2                              100
Ηνωμένο Βασίλειο         3                               408
Κύπρος                          1                              156
Ολλανδία                      9                            1.373
ΣΥΝΟΛΟ                    15                            2.037

Αισιόδοξος για όλη την πορεία της τουριστικής σεζόν δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Περικλής Αντωνίου, μιλώντας με αριθμούς: «Αν πέρυσι είχαμε αύξηση 32% και υποδεχθήκαμε 73.000 ξένους τουρίστες, πιστεύω ότι φέτος είναι εφικτός ο στόχος των 90.000 τουριστών. Το κλίμα είναι καλό  μέχρι σήμερα απ’ όλες τις πλευρές και εκτός απροόπτου θεωρώ ότι θα επιβεβαιωθούν οι ευοίωνες προβλέψεις μας μέσα στους επόμενους μήνες».

Από τις χώρες της Ευρώπης, τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία έχουν δρομολογήσει προς το νησί μας μεγαλύτερα αεροσκάφη από την Τσεχία και την Σλοβακία για να εξυπηρετήσουν την κίνηση, ενώ από την Δανία έχει προγραμματιστεί μία επιπλέον πτήση την εβδομάδα για όλη την περίοδο του καλοκαιριού. Επιπλέον, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Ιταλία θα συνδέεται σε εβδομαδιαία βάση απευθείας με τη Λέσβο, με την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ από την Ρώμη.

Επαγγελματισμός, υπευθυνότητα και ασφάλεια είναι οι τρεις λέξεις – κλειδιά σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων, Γιάννη Σαμιώτη, για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την τουριστική κίνηση προς το νησί μας: «Το τουριστικό προϊόν είναι εύθραυστο, ευάλωτο και πρέπει να το προστατεύσουμε. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια που επικρατεί το τελευταίο διάστημα δεν μας ευνοεί και επηρεάζει τους Ευρωπαίους που προγραμματίζουν τις διακοπές τους στην χώρα μας. Αν διευθετηθούν τα πολιτικά ζητήματα, θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και ακόμη καλύτερα από πέρυσι».


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΤΙΝΑ ΒΕΡΒΕΡΗ