Daily Mail: Η Λέσβος ήταν «νησί των οργίων» στην αρχαιότητα

Η Λέσβος είχε τη φήμη ότι διέθετε πολύ όμορφες γυναίκες και οι κάτοικοι του νησιού θεωρούνταν οι πιο ερωτικοί άνθρωποι στην Ελλάδα.


Μπορεί η Λέσβος να έχει συνδεθεί στη σκέψη πολλών με τον γυναικείο έρωτα, ωστόσο το νησί αποτελούσε στην αρχαιότητα την «πρωτεύουσα του σεξουαλικού τουρισμού» σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ από το BBC που, σύμφωνα με την Daily Mail, παρουσιάζει το υπέροχο νησί του Αιγαίου ως την αρχαία εκδοχή του Μαγκαλούφ της Μαγιόρκας, όπου οι ακρότητες και τα όργια αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Η Edith Hall, καθηγήτρια του King's College στο Λονδίνο λέει στην εκπομπή: «Η Λέσβος είχε τη φήμη ότι διέθετε πολύ όμορφες γυναίκες και οι κάτοικοι του νησιού θεωρούνταν οι πιο ερωτικοί άνθρωποι στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την Hall, ο γεγονός ότι η Λέσβος βρίσκεται τόσο κοντά στη Μικρά Ασία ενίσχυε την γοητεία των γυναικών του νησιού, που είχαν μία ιδιαίτερη προφορά που ξετρέλαινε τους Αθηναίους.

Μάλιστα, η καθηγήτρια επισημαίνει ότι, στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, η λέξη «λεσβία» σήμαινε στην πραγματικότητα μια γυναίκα που έκανε μια συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη σε έναν άνδρα.


Πηγή protothema.gr