Εισροή υδάτων στο….καινούριο πλοίο BLUE STAR PATMOS-Επίσχεση εργασίας στο Ταξιάρχης

Εισροή ύδατος στην αριστερή χοάνη αξονικού συστήματος παρατηρήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στο Ε/Γ – Ο/Γ «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119.


Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.


Δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου το «Ταξιάρχης»


Επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων πραγματοποιούν από χθες, Δευτέρα, τα μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ταξιάρχης» της ΝΕΛ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από Λαύριο για Αγιο Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα.

Tο πλοίο έχει για αύριο, Τετάρτη, προγραμματισμένο δρομολόγιο, αλλά πιθανότατα δεν θα εκτελεστεί.


Η Λήμνος και η Καβάλα εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμής δύο φορές την εβδομάδα από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» της Hellenic seaways, ενώ ο Αγ. Ευστράτιος με τη Λήμνο συνδέεται 6 φορές την εβδομάδα με το ΑEOLIS.

Σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων είναι και μέλη του πληρώματος σε άλλα τέσσερα πλοία της ΝΕΛ.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» που βρίσκεται στη Σάμο και έχει υποστεί και μηχανική βλάβη, ενώ στο μώλο της Δραπετσώνας είναι ελλιμενισμένα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Εuropean Express», «Θεόφιλος» και «Aqua Jewel».