Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το Βέλγικο κέντρο κόμικς

Η Κέρκυρα, η Πάτρα, η Ρόδος, ταΙωάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Μυτιλήνη και το Ηράκλειο, υποδέχονται τις πιο όμορφες εικόνες του Βελγικού κέντρου κόμικς.


Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium», η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Βελγικό κέντρο κόμικς, που γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 25 ετών επιτυχημένης λειτουργίας, διοργανώνουν μια επετειακή έκθεση που θα ταξιδέψει σε επτά ελληνικές πόλεις.

Το Βελγικό κέντρο κόμικς (Belgian Comic Strip Center, BCSC) άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 1989 στις Βρυξέλλες, και λειτουργεί έκτοτε ως εκθεσιακός χώρος, φιλοξενώντας μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, ενώ υποδέχεται περίπου 200.000 επισκέπτες ετησίως. Διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη κι ένα σπάνιο αρχείο συλλεκτικών κόμικς από όλο τον κόσμο, αποτελώντας στην ουσία ένα φιλόξενο «σπίτι» για τους καλλιτέχνες και τους λάτρεις αυτού του είδους τέχνης, που είναι γνωστή και ως «ένατη τέχνη». Το κτίριο που στεγάζει το κέντρο, ένα εξαιρετικό  δείγμα της Art Nouveau αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο το 1906 από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Victor Horta, έχει αποτελέσει συχνά πηγή  έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες του είδους μέσα στα 25 χρόνια λειτουργίας του. Με την αφορμή της γενέθλιας επετείου λοιπόν, το κέντρο ταξιδεύει σε εμάς, μέσα από 30 τέτοια συλλεκτικά κόμικς που απεικονίζουν το ίδιο κτίριο, κι έχουν φιλοτεχνηθεί από καλλιτέχνες, φίλους του κέντρου από το 1989 ως σήμερα…

Αναλυτικά οι χώροι που θα φιλοξενήσουν την έκθεση:


Μυτιλήνη 2 - 16 Ιουνίου / Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, Π. Κουντουριώτου 3, τηλ. : 2251037393