ΠΑΣΥ Λέσβου «Ετοιμότητα για άμεσες κινητοποιήσεις»

Aμεσες κινητοποιήσεις, αν δεν πάρουν πίσω τη σχετική οδηγία που έρχεται να επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση τους, αφού προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που φέρνει η καινούρια ΚΑΠ 2015-2020.


Μειώνετε σημαντικά η βοσκήσιμη γη σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους μας βάσει της σχετικής οδηγίας του ΟΠΕΚΕΠΕ που ζητά απ’ αυτούς να δηλώσουν, την ακριβή θέση μόνιμης σταυλικής εγκατάστασης και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και μια σειρά δικαιολογητικών για τους βοσκοτόπους που νέμεται ο καθένας η οποία θα συνοδεύετε με τοπογραφικό της έκτασης θεωρημένο από το δασαρχείο.

Η τοπική γραμματεία της  ΠΑΣΥ θεωρεί πολλή μεγάλη την οικονομική επιβάρυνση για όλα αυτά που επιβάλουν στους κτηνοτρόφους, η οποία θα μειώσει και κατά πολύ την επιλέξιμη βοσκήσιμη έκταση. 

Απαιτούμε από το νέο Διοικητικό  Συμβούλιο  του ΟΠΕΚΕΠΕ μόλις διοριστεί από τη νέα συγκυβέρνηση να καταργήσει την σχετική οδηγία, επιταγή της νέας ΚΑΠ που έρχεται να ξεκληρίσει την μικρομεσαία αγροτιά.

Οι επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους να δίνονται με βάση το ζωικό κεφάλαιο, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες  και όχι με βάση την βοσκήσιμη έκταση.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεσες κινητοποιήσεις, αν δεν πάρουν πίσω τη σχετική οδηγία που έρχεται να επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση τους, αφού προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που φέρνει η καινούρια ΚΑΠ 2015-2020 με της οδηγίες της Ε. Ε. αποδυναμώνοντας οικονομικά και οδηγώντας τους σε αγώνα δρόμου για τη συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ. 


Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ