Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η σταύρωση του Ιησού σε όλη την Λέσβο-Βίντεο η σταύρωση του Ιησού στην Συκουντα Λέσβου (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μονότονος ήχος της πένθιμης καμπάνας, μετέφερε απ’ άκρη σ’ άκρη της Λέσβου, το μήνυμα του μεγάλου πένθους.


O Ιησούς, όπως προέβλεψαν οι γραφές και οι προφήτες,σταυρώθηκε από τους διώκτες του και παρέδωσε το πνεύμα στον Θεό Πατέρα.

Στις εκκλησίες της Λέσβου εκατοντάδες πιστοί είχαν συρρεύσει από το απόγευμα για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη το Δράμα του Θεανθρώπου Χριστού.

Σε όλες τις εκκλησιές της Λέσβου, από τις λαμπρότερες έως και τα μικρά ταπεινά ξωκλήσια, ακούστηκε χθες το βράδυ το «Σήμερον κρεμάται επι ξύλου».

Διαβάστηκαν  τα περίφημα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και 6ο ψάλθηκε το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανευόταν από τους ιερείς.

Μετά το πέρας των 12 ευαγγελίων, στις εκκλησίες ο κόσμος συγκέντρωνε τα λουλούδια προκειμένου να ξεκινήσει το στόλισμα του επιταφίου, το οποίο υποδέχτηκε το σώμα του Χριστού σήμερα Μ. Παρασκευή το πρωί.

Στην Συκουντα Λέσβου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το χωριό ζωντάνεψε από κόσμο όλων των ηλικιών που από νωρίς το απόγευμα είχε γεμίσει ασφυκτικά  την εκκλησία της Παναγιάς για να παρακολουθήσει την σταύρωση του Χριστού

Το LesvosPost.com παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Συκουντα  και κατέγραψε πλάνα από την λειτουργιά.