Ένας ποδηλάτης έσωσε από μεγάλη φωτιά την πλαγιά της Αμαλης στην Μυτιλήνη

Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από την φωτιά που είχε κάψει μεγάλο μέρος της πλαγίας της Αμαλής από έναν ασυνείδητο συμπολίτη μας και χτες 14 Απριλίου αν δεν περνούσαν κατά τύχη ποδηλάτες από το μονοπάτι της Αμαλής θα ζούσαμε ξανά τις ίδιες σκηνές!


 Οι ποδηλάτες που βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς είπαν:

«Παρά λίγο να έχουμε τα ίδια με πέρυσι. Είχε βάλει φωτιά στην άκρη του κτήματός του, η φωτιά είχε περάσει στο μονοπάτι, είχε καψαλίσει τα χαμόκλαδα ενός πεύκου κι αυτός ατάραχος περίμενε να σβήσει μόνη της. Προσπαθήσαμε να τη σβήσουμε με κλαδιά αλλά η φωτιά φούντωνε. Ευτυχώς άκουσε τις φωνές ένας γείτονας κι έφερε νερό με ένα λάστιχο αλλιώς θα θρηνούσαμε πάλι μερικές εκατοντάδες στρέμματα δασούς!»

Πόσες φορές σαν ποδηλάτες έχουμε βρεθεί μπροστά σε καταπατήσεις, παράνομες διανοίξεις, μπαζώματα ακόμα και φωτιές. Πόσες φορές έχουμε καταγγείλει αλλά και πόσες φορές έχουμε αποτρέψει παράνομες πράξεις εις βάρος του τόπου μας, εις βάρος της φύσης!

 Τι μπορούμε να κάνουμε για να μη ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο ?

Χαρακτηρισμό των μονοπατιών της Αμαλής, αλλά και όλων όσων έχουν καταγράψει τα μελή του Lesvos MTB, ως ποδηλατικά, για να γίνει το βουνό επισκέψιμο από ανθρώπους που το αγαπάνε, για να δώσουμε ζωή στο βουνό, για να δώσουμε ζωή στον τόπο μας!

 Χθες έτυχε και περνούσε ένας ποδηλάτης, αύριο θα είμαστε τυχεροί….


Πηγη http://lesvosmtb.gr/