Στην Λήμνο μαζί με τον Υπουργό Άμυνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος (ΦΩΤΟ)

Την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη Λήμνο, επισκέφθηκε χθες, Μεγάλη Πέμπτη, στο πλαίσιο των ημερών του Πάσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος,
συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Τόσκα, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος Ιωάννης Παπαβασιλείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα πληρώματα των αεροσκαφών επιφυλακής και του ελικοπτέρου Super Puma, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και αντάλλαξε ευχές.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, μετέβη στη Σκύρο, όπου κατά τη διαδρομή πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου από ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ευστρατίου, στη μνήμη του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά.

Τους κόπους, τις θυσίες αλλά και τους κινδύνους με τους οποίους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμενων και ειδικότερα οι αεροπόροι στο Αιγαίο ασκούν τα καθήκοντα τους εκθείασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στους πιλότους και τα στελέχη της 130 Σμηναρχίας στη Λήμνο, όπου μετέβη μετά την περιοδεία του στον Έβρο για να ευχηθεί Καλό Πάσχα.

«Στα φτερά σας κρατάτε γενικότερα την ασφάλεια του Τόπου αλλά και τις ελπίδες ενός Λαού. Γιατί για να μπορέσει αυτός ο Λαός, μέσα στη μεγάλη κρίση που περνάει, να αποδώσει αυτά που του ανήκουν και να κερδίσει το μέλλον του, πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Και αυτή την ασφάλεια την εξασφαλίζετε εσείς», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι: «Θαυμάζω πραγματικά αυτό το οποίο κάνετε. Είμαστε πολλοί αυτοί που σκεφτόμαστε, τι δύναμη ψυχής, πέρα από τις ικανότητες, χρειάζεται για να είστε σε ετοιμότητα για να υπερασπιστείτε τον Τόπο. Κι όπως το λέω, και θα το λέω πάντοτε προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τους καιρούς που ζούμε, δεν υπερασπίζεστε μόνο τον Τόπο. Υπερασπίζεστε την Ενωμένη Ευρώπη. Μην ξεχνάτε ότι τα σύνορα, τα εναέρια σύνορα τα οποία υπερασπίζεστε είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και για αυτό την ευθύνη να σας αποδώσουμε αυτό που σας ανήκει την έχουμε όλοι, και οι Ελληνικοί Θεσμοί και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί. Και αυτό θα πράξουμε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε σ΄όλους Καλή Ανάσταση και να είναι καλύτερα τα πράγματα τον επόμενο χρόνο όταν, όπως δεσμεύτηκε, θα επισκεφθεί και πάλι τη Λήμνο.

Σύντομος χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου κατά την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στη Λήμνο

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Είναι διπλή τιμή για εμένα να σας υποδέχομαι στην ακριτική Λήμνο, τόσο ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, όσο και ως Λημνιά, γιατί εμείς οι ακρίτες των ελληνικών νησιών, ξεχωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τον πατριωτισμό. Έναν πατριωτισμό που εσείς προσωποποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Τα συμφέροντα των νησιών μας διασφαλίζονται μέσα από την παρουσία σας στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα».