Πλήθος πιστών στην λιτανεία της Ζωοδόχου Πηγής στην Μυτιλήνη-Εντυπωσιακό το κάψιμο του «οβριγιού» (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα αλλά και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η καθιερωμένη λιτανεία της Ζωοδόχου Πηγής στην Μυτιλήνη. 


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ναό στη Λαγκάδα στην Μυτιλήνη παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και πλήθος πιστών.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα, στο πλαίσιο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Αγιασμός, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:00 έγινε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατουντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ Ιακώβου.

Ακολούθησε περίπου στις 19:20 η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με συμμετοχή της μπάντας του στρατού και της φιλαρμονικής. Η πομπή έφθασε ως την πλατεία αλυσίδας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ Ιακώβου, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών του τόπου και ο Ιερός Κλήρος.

Μετά το τέλος της λιτάνευσης στην Εκκλησιά περίμεναν τα χορευτικά του χριστιανικού κέντρου νεότητας όπου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και στο τέλος περίπου στις 20:30 έγινε το πατροπαράδοτο εντυπωσιακό έθιμο του καψίματος του «οβριγιού».

Κατά την λιτάνευση της ιερής εικόνας πολίτες από τα μπαλκόνια έραναν την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής με ροδοπέταλα.

Την ιερή εικόνα συνόδευαν παιδιά από τον χριστιανικό κέντρο νεότητας με παραδοσιακές φορεσιές αλλά και μικρά παιδιά ντυμένα αγγελάκια.

Τα πυροτεχνήματα και η φωτιά που έβαλαν στον οβριγιο στο τέλος έκαναν κυριολεκτικά την νύχτα μέρα…

Το LesvosPost.com ήταν εκεί και κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα 20+ λεπτών από την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής στην Μυτιλήνη.Ρεπορτάζ--Φώτο Μαριλένα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)