Εκδρομή στην Αγιασο Λέσβου από το Γυμνάσιο Μίκρας Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 23 Απριλίου το απόγευμα (6 - 8 μμ)  το Γυμνάσιο Μίκρας Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται για ένα τετραήμερο στο νησί μας επισκέφτηκε την Αγιασο Λέσβου.


Τα ογδόντα περίπου παιδιά με τους συνοδούς καθηγητές τους περπάτησαν στα γραφικά καλντερίμια της Αγιάσου, πέρασαν από την Πλατεία Αγοράς και επισκέφτηκαν το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας, όπου ενημερώθηκαν από τον παπά-Νικόλαο Παπαγεωργίου για την ιστορία της εικόνας της Παναγίας και του Προσκυνήματός της.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αναγνωστηρίου.

Επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη, απόλαυσαν μερικούς παραδοσιακούς σκοπούς που έπαιξε με το σαντούρι ο μουσικοδιδάσκαλος Κώστας Ζαφειρίου, είδαν το λαμπρό Κινηματοθέατρο, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και θαύμασαν το μεγάλο πλούτο εκθεμάτων που αποθησαυρίζει και στο τέλος πέρασαν και από τα παρεκκλήσια Ζωοδόχου Πηγής και Αγάθωνος Εφεσίου (Αγιά Σωτήρα), για να δουν τον αφαλό του χωριού, αφού από δω ξεκίνησε να δημιουργείται το 803 μΧ ο πρώτος οικιστικός του πυρήνας γύρω από τη σκήτη του ιερομόναχου Αγάθωνα, όπου αργότερα χτίστηκε το πρώτο μοναστήρι.


 Καλή συνέχεια στην περιήγησή τους στο όμορφο νησί μας και ευχόμαστε να τους ξαναδούμε στο μέλλον, μιας και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.