Οι κωδικοί με τις παγίδες στις νέες φορολογικές δηλώσεις

Στις «δαγκάνες» της Εφορίας κινδυνεύουν να πιαστούν περίπου 8.500.000 φορολογούμενοι με το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης , το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία».


Το έντυπο είναι γεμάτο παγίδες και νέους πονηρούς κωδικούς που μπορεί να οδηγήσουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους από την Εφορία και ενδεχομένως σε πρόσθετους φόρους.

Το νέο έντυπο για το φορολογικό έτος 2014( και όχι για το οικονομικό έτος 2015, όπως αναγραφόταν παλαιότερα στη φορολογική δήλωση) αποτελεί επί της ουσίας ένα καμουφλαρισμένο «πόθεν έσχες»! Αναγκάζει τους φορολογουμένους να περιγράψουν «χαρτί και καλαμάρι» τα εισοδήματα τους από κάθε πηγή, τους τόκους, τα μερίσματα και όλες τις κινητές αξίες τους εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και όλες τις δαπάνες που έκαναν το 2014 για αγορές ακινήτων, μετοχών, επιχειρήσεων κλπ, καθώς, πλέον, αποτελούν τεκμήρια και πρέπει να δικαιολογούνται από τα εισοδήματα.

Παράλληλα, φέρνει πρόσθετα προβλήματα σε αγρότες, σε αξιωματικούς και σε ανώτερα μέλη του εμπορικού ναυτικού, καθώς και θα πρέπει να καταχωρίσουν αναλυτικά τα εισοδήματά τους. Οι νέες δηλώσεις, ουσιαστικά, θα παρέχουν στο υπουργείο Οικονομικών όλα όσα χρειάζεται για να φτιάξει το νέο Περιουσιολόγιο, ώστε να μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή ηλεκτρονικές διασταυρώσεις χωρίς την παρουσία των φορολογουμένων.


ΠΗΓΗ: δημοκρατία