Η ΛΕΣΒΟΣ επιστρέφει στην ΔΡΑΧΜΗ με απόφαση Δήμαρχου Λέσβου και περιφερειάρχης Β. Αιγαίου -ΣΟΚ στο Μαξίμου και στο Υπ. Οικονομικών

Η Λέσβος κάνει τη δική της «επανάσταση».

Μετά από έκτακτη κρυφή συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού της Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, αντιδημάρχους,  αντιπεριφερειάρχες, οικονομικών συμβούλων από το εξωτερικό και συλλογικούς φορείς του Βορείου Αιγαίου  αποφάσισαν πιλοτικά μόνο στην Λέσβο να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους και τη… δραχμή!

Είναι το πρώτο ελληνικό μέρος το οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

«Η ιδέα ανήκε σε έναν Ελληνογερμανό, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Renningen της Στουτγάρδης. Ήρθε στους γονείς του τα Χριστούγεννα και μας είπε ότι στο μικρό γερμανικό χωριό, οι κάτοικοί του έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα της Γερμανίας. Ψάξαμε στο Διαδίκτυο και βρήκαμε ότι αυτό γίνεται και αλλού. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα και βάλαμε πάλι στη ζωή μας τη δραχμή…», είπε στο LesvosPost.com o αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Λέσβου.

Η Λέσβος αποφάσισε να γυρίσει νομισματική σελίδα από την Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου.

«Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε τη δική μας επανάσταση κατά του… ευρώ. Καλό και “χρυσό” το ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά μας έχει δώσει πολλές στεναχώριες. Τουλάχιστον με τη δραχμούλα ήσουν πιο ήσυχος…», είπε στο LesvosPost.com ο Δήμαρχος Λέσβου.

Το πρόβλημα που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι εμπνευστές ήταν το πού θα βρεθούν τόσα πολλά κέρματα και χαρτονομίσματα δραχμών.

Έτσι ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να ψάξουν τα σεντούκια τους, ιδιαίτερη βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση τους θα δώσει και η Ένωση Συλλεκτών Χαρτονομισμάτων Βορείου Ελλάδος, τα μέλη της οποίας χάρισαν ένα σημαντικό αριθμό χαρτονομισμάτων σε δραχμές προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Το επόμενο εμπόδιο ήταν με ποια ισοτιμία θα επιστρέψει το πρώην εθνικό μας νόμισμα στα πορτοφόλια των κατοίκων της Λέσβου. «Μετά από ώριμη σκέψη καταλήξαμε στην αναλογία 1 ευρώ = 500 δραχμές.

Φυσικά, δεν μπορούσε να υιοθετηθεί η ισοτιμία 1 ευρώ = 340,75 δραχμές καθώς έχει περάσει μία δεκαπενταετία από την έλευση του ευρώ και η αναλογία αυτή είχε πρακτικά καταργηθεί. Θέλαμε μία εύκολη αναλογία…», τόνισε η κ Καλογήρου στο LesvosPost.com 

Να σημειωθεί ότι νομικοί θα διαβεβαιώσουν τους κατοίκους πως η κυκλοφορία της δραχμής δεν είναι παράνομη, εφόσον γίνεται ταυτόχρονα με το ευρώ.

Οι συναλλαγές σε δραχμές θα γίνονται μόνο στην αγορά της Λέσβου και στην ουσία το χρήμα θα βρίσκεται σε διαρκή «κίνηση» καθώς θα περνά και το νόμισμα του Ευρώ.


Από την Δευτέρα 9 Απριλίου λοιπόν στην αγορά της Λέσβου θα κυκλοφορούν πλέον και Δραχμές.

Update: ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ- Δείτε ποιο "ψεματάκι" είπε σήμερα το LesvosPost.com..!!!- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ..!!!