Πάνω από 90 μαθητές στους δρόμους του Πολιχνιτου με ποδήλατα

Μια ξεχωριστή εκδήλωση οργάνωσαν την Παρασκευή το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα στον Πολιχνίτο .


Πάνω από 90 μαθητές βγήκαν στους δρόμους με ποδήλατα  σε μια ξεχωριστή ποδηλατοδρομία που στόχο είχε να δείξει ότι το σχολείο δεν είναι μόνο γνώση, είναι και χαρά , άσκηση,  ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Παρασκευή,  έγινε ενημέρωση το Πολύκεντρο Πολιχνίτου με τη συμμετοχή και του Δημοτικού σχολείου Βρύσας για το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης . Η ενημέρωση έγινε από τον εκπαιδευτικό και ποδηλατοδρόμο κ. Αντώνη Γκιούλης από τη Χίο ο οποίος είχε προσκληθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στη συνέχεια ο κ. Γκιούλης μαζί με γυμναστές του σχολείου έκαναν πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες με τους μαθητές στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοδρομία στην οποία πήραν μέρος 90 περίπου μαθητές του Δημοτικού  σχολείου Πολιχνίτου  οι οποίοι διένυσαν απόσταση ενός χιλιομέτρου και διασκέδασαν κάθε στιγμή της συμμετοχής τους  στην δράση αυτή.

«Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση που χάρηκαν τα παιδιά και μέσα από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες που οργανώθηκαν, ενημερώθηκαν και παράλληλα διασκέδασαν» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» η Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Τζουρά.


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ