Η αποχή ενός μήνα …από τους αγώνες φάνηκε στην ήττα της Καλλονής με 2-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

Μετά από 25 μέρες αγωνιστικής αδράνειας η Καλλονή αγωνίστηκε κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 31η αγωνιστική της Superleague ΟΠΑΠ.

Τελευταία φορά που είχε νικήσει ο Παναιτωλικός ήταν στις 14 Φεβρουαρίου, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε μέχρι σήμερα, δηλαδή ύστερα από περισσότερο από δύο μήνες, μετρούσαν μόνο ισοπαλίες και ήττες. Απέναντι στην Καλλονή οι Αγρινιώτες τα κατάφεραν, παίρνοντας το τρίποντο με 2-0.

Όχι ασφαλώς ότι υπάρχουν και πολλές ελπίδες για πεντάδα, απλά έπειτα από έξι ματς δίχως νίκη, η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν το ζητούμενο. Από την άλλη η ΑΕΛΚ έμεινε στους 40 βαθμούς, σε μια δίκαιη ήττα, καθώς το ποδόσφαιρο που έπαιξε δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Καλύτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, που προτού σκοράρει στο 16' με τον Μαρτίνες, με σουτ έξω από την περιοχή, είχε προειδοποιήσει στο 6' με τον Αργεντινό, όταν το σουτ που είχε επιχειρήσει υποχρέωσε τον Άλεξιτς σε δύσκολη απόκρουση. Οι Αγρινιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, έδιναν πιο σίγουρα τη μπάλα ο ένας στον άλλον, την ίδια ώρα που η Καλλονή εμφάνιζε σημάδια έλλειψης συνεννόησης. Ειδικά οι κεντρικοί χαφ Κεϊτά και Καλτσάς. Μονάχα η αριστερή πτέρυγα λειτούργησε καλύτερα, με τους Γιορέντε και Μανούσο να είναι πιο απειλητικοί συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο κινητικοί, με τους Μαρτίνες, Κάπελ και Βιγιαφάνιες να προκαλούν ρήγματα στην άμυνα της ομάδας της Λέσβου.

Ήταν τέτοια η εικόνα των φιλοξενούμενων, που ο προπονητής Βαγγέλης Βλάχος αποφάσισε με την έναρξη του δεύτερου μέρους να πραγματοποιήσει δύο αλλαγές. Μίνγκας και Αράς αντικατέστησαν Λεοζίνιο και Ναβάρο και η αλήθεια είναι πως καλυτέρευσε κατά πολύ η εικόνα. Ο Μάκης Χάβος είχε παράπονα από τον Κάπελ γιατί ξεχνούσε να βοηθήσει στην άμυνα, αφήνοντας την πλευρά του εκτεθειμένη. Γενικά ήταν ανώτερη η ΑΕΛΚ στο δεύτερο μισό, αλλά μεγάλη φάση δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιήσει. Στο 73' καταγράφηκε η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, όταν το σουτ του Λαζάρ πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ανάλογη τύχη είχε και το χτύπημα φάουλ του Μίνγκα έξω από την περιοχή, όταν η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Στο 82' τα ''καναρίνια'' σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να ''καθαρίσουν'' το ματς και να μην μπουν σε περιπέτειες. Ο Μαλεζάς έσκαψε τη μπάλα, ο Μαρτίνες έκανε μια γυριστή κεφαλιά και από θέση βολής η καρφωτή κεφαλιά του Μορένο σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Άλεξιτς. Η Καλλονή πίεσε στα τελευταία λεπτά για να ισοφαρίσει, κάτι ωστόσο που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί γκολ στην κόντρα. Στις καθυστερήσεις, στο 90'+2', ο Λάζαρ πέταξε γρήγορα για τον Κάπελ, αυτός πήγε να δώσει πάσα στον Μορένο, όμως ο Τσαμπούρης που ερχόταν από πίσω άθελά του, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.



ΚΑΛΛΟΝΗ
Άλεξιτς, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κειτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο(46΄Μίνγκας), Μανούσος, Ναβάρο(46΄Αράς), Πετρόπουλος(74΄ Ξύδας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ράφαελ, Μπεχαράνο(65΄Μύγας), Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης(62΄Λάζαρ), Μαρτίνες, Κάπελ, Βιγιαφάνιες,, Άλβες(71΄Μορένο)