Αθλητικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την εκστρατεία της Καλλίπολης στην Λήμνο (ΦΩΤΟ)

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19 Απριλίου, ο αγώνας «Τρέχουμε για την Ειρήνη» (Run for Peace).


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την εκστρατεία της Καλλίπολης, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19 Απριλίου, ο αγώνας «Τρέχουμε για την Ειρήνη» (Run for Peace), με διοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λήμνου και με την υποστήριξη του τμήματος Στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου.

Ο αγώνας περιελάμβανε τρεις κατηγορίες: τη σκυταλοδρομία με ομάδες των δύο ατόμων που έτρεξαν από το Μούδρο μέχρι το Πορτιανού, τον ατομικό διαγωνισμό ανδρών-γυναικών και την κατηγορία ΑΜΕΑ, όπου έγινε μία συμβολική διαδρομή από το Παλαιό Πεδινό μέχρι το Πορτιανού. 

Ήταν μία διοργάνωση με σαφείς ιστορικές αναφορές, καθώς η αφετηρία και ο τερματισμός της διαδρομής αφορούσε δύο περιοχές της Λήμνου, το Μούδρο και το Πορτιανού αντίστοιχα, που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την παραμονή των δυνάμεων ANZAC στη Λήμνο κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου και σε αυτές βρίσκονται τα συμμαχικά νεκροταφεία.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Αυστραλίας, κ. John Griffin, ο Πρέσβης της Βρετανίας, κ. John Kittmer, ο Πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας, κ. Patrick John Rata, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ, Αντιστράγητος κ. Μενέλαος Μεϊμάρης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Στρατιωτικής Διοικητής Λήμνου, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σακαρίκος, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ, κ. Νίκος Μαρινάκης, αξιωματούχοι του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας, εκπρόσωποι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μούδρου, κ. Ιωάννης Κατωμερίτης και Πορτιανού κ.Σπύρος Μανιάτης κ.α.

Στη σκυταλοδρομία και τον ατομικό διαγωνισμό συμμετείχαν 41 αθλητές, ενώ στη συμβολική διαδρομή για ΑΜΕΑ συμμετείχαν 25 άτομα με τους συνοδούς τους. Τη διοργάνωση στήριξαν 45 εθελοντές.

Κατηγορία Ανδρών

1η θέση: Βασίλης Αποστόλου
2η θέση: Αθανάσιος Κυριάκος
3η θέση: Γιώργος Κατσάμπας
Κατηγορία Γυναικών

1η θέση: Μαρία Καρπίδα
2η θέση:Άσπα Λασκαρίδου
3η θέση: Μαρτίν Γκρεπέν
Ομαδικά

1η ομάδα: Δημήτρης Δαβαριάς – Δήμος Τράνταλος
2η Ομάδα: Μιχάλης Κολώνας- Δημήτρης Μωυσής
3η Ομάδα: Κωνσταντίνος Τσίκοβας- Σαράντης Κυριαζής
Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συμμετέχοντες και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα, όπως οι εθελοντές, των οποίων η βοήθεια αποδείχτηκε για άλλη μία φορά πολύτιμη.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα «Τρέχουμε για την Ειρήνη», διεξήχθη με επιτυχία στο γήπεδο του Κοντιά ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ανδρών του Αυστραλιανού Βασιλικού Ναυτικού και ανδρών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με τίτλο «Το Πνεύμα των ANZAC».


Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 7-2. Τιμήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες με αναμνηστικά μετάλλια και αναμνηστικό κύπελο, το οποίο απονεμήθηκε σε κάθε ομάδα. Με την παρουσία τους τίμησαν τον αγώνα η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου ο Έπαρχος Λήμνου, κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λήμνου, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σακαρίκος.