Μια Μυτιληνιά..από το Σιδνει στο «The Voice»….του ΑNT1 (Βίντεο)

Μετά από μια πετυχημένη παρουσία πέρυσι στο «Voice» της Αυστραλίας, η 26χρονη Ελληνοαυστραλή Κάλλια Γελαγώτη (Carly Yelayotis) με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή της Λέσβου – αλλά και τη Λάρισα – θέλησε να κυνηγήσει το όνειρό της να κάνει καριέρα στο τραγούδι στην Ελλάδα.


Έτσι φέτος πήρε μέρος στις οντισιόν του ελληνικού «Voice». Παιδί μεταναστών τρίτης γενιάς, η Κάλλια λατρεύει την Ελλάδα και το λαϊκό τραγούδι και μάλιστα δηλώνει αποφασισμένη ν’ αφήσει την Αυστραλία και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.

H Κάλλια (Καλλιόπη) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς, με καταγωγή απ’ την Αγία Παρασκευή της Λέσβου, οι οποίοι επίσης μεγάλωσαν στην Αυστραλία. Σπούδασε ψυχολογία, όμως, η μεγάλη αγάπη της και το όνειρό της από μικρή ήταν το τραγούδι.

Δεν έχει κάνει σπουδές στη μουσική, όμως από τα 22 χρόνια της ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά σε νυχτερινά κέντρα της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ, όπου είχε εγκατασταθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παρότι στο σπίτι της οι γονείς της μιλάνε ελάχιστα ελληνικά, εκείνη όπως έχει δηλώσει έμαθε να μιλάει ελληνικά από τα τραγούδια που άκουγε και τους στίχους που διάβαζε.

Το 2014 έλαβε μέρος στο αυστραλιανό «Voice» επιλέγοντας να είναι στην ομάδα του Ricky Martin. Το όνειρό της όμως είναι να τραγουδήσει με όλους τους Έλληνες τραγουδιστές και να κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό όλων των Ελλήνων παγκοσμίως.

Στην εκπομπή που μεταδόθηκε την Κυριακή ερμήνευσε ελληνικό λαϊκό τραγούδι και λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρώσει την ερμηνεία της ο Αντώνης Ρέμος της έδωσε το πολυπόθητο «εισιτήριο» για το γνωστό talent show.

Η ίδια μιλώντας, χθες, σε πρωινή εκπομπή του ΑNT1 όπου ήταν προσκεκλημένη, ανέφερε πως παρά το ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία αισθανόταν πάντα Ελληνίδα και ήθελε να ζήσει, αλλά και να εργαστεί στην Ελλάδα.

Η μητέρα της, Ρούλα Κρικέλλη, δήλωσε ενθουσιασμένη που η κόρη της ακολούθησε το όνειρό της στην Ελλάδα.

Γράφει η Πελυ Γιακουμη για ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ