Επίσκεψη καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Sheffiled στα γραφεία του Φορέα Toυρισμού Μολύβου (ΦΩΤΟ)

Στα γραφεία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης, με φοιτητές από το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας.


Στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού Ταξιδιού, 22 φοιτητές του 3ου έτους, με τους καθηγητές Δημήτρη Μπάλα (Senior Lecturer), Desire Fields (Lecturer) από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Sheffield και τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρη Καβρουδάκη, παρευρέθησαν στα γραφεία του Φορέα για να ενημερωθούν πάνω σε θέματα Νησιώτικης Οικονομίας(που αφορούν την παραγωγή Τοπικών Προϊόντων), καθώς και σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Φορέα, ως παράδειγμα καλής πρακτικής Τουριστικής Ανάπτυξης και προώθησης της περιοχής και της Λέσβου ως ένας διακριτός τουριστικός προορισμός. Η γραμματέας του Φορέα,Βατή Γαβριέλα παρουσίασε τους στόχους, τις ενέργειες και τις δράσεις του Φορέα, δράσεις που προσφέρουν μία συνολική κοινωνική εμπειρία και συνθέτουν το τουριστικό προϊόν της Λέσβου. Οι φοιτητές εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον

και ευχαρίστησαν τον Φορέα για την εποικοδομητική συζήτηση. Στο τέλος του εκπαιδευτικού ταξιδιού, οι φοιτητές, θα συλλέξουν τα στοιχεία και την εμπειρία που αποκόμισαν για να τα χρησιμοποιήσουν σε επικείμενη εργασία του πανεπιστημίου. 


Στους φοιτητές δόθηκε έντυπο προωθητικό υλικό του Φορέα,για όλη τη Λέσβο.