Δημοσκόπηση LesvosPost.com:«Ποιο όνομα θεωρείτε πως αρμόζει στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης;»(ΦΩΤΟ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ)- Διαδώστε το…!!!

Καιρό είχαμε να «μετρήσουμε» τα δικά σας «θέλω», γι` αυτό και το LesvosPost.com επαναφέρει μετά τις εθνικές εκλογές την δυνατότητα να εκφράσετε συμμετοχικά την άποψή σας για ο,τι απασχολεί την τοπική μας κοινωνία.
Με «τ` αυτιά μας ανοικτά» , είμαστε έτοιμοι να αποτυπώσουμε το δικό σας συμπέρασμα στη νέα μας δημοσκόπηση.



Οι δημοσκοπήσεις, λοιπόν, επιστρέφουν και εμείς ρωτάμε:

«Ποιο όνομα θεωρείτε πως αρμόζει στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης;»

Ο Δήμος Λέσβου αποφάσισε επειδή θεωρεί πως, η Τουρκικής προέλευσης τοπωνυμιακή ονομασία «Tαρλάς», δεν αρμόζει για το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ανακοινώνεται, έπειτα από πρόταση του δημοσιογράφου, Στράτου Σεφτελή και σε συνεργασία με την επιτροπή σταδίου, η έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την ονοματοδοσία του.

Στόχος αυτής της προσπάθειας, είναι η σφυγμομέτρηση της τοπικής κοινής γνώμης αναφορικά με το όνομα του Δημοτικού Σταδίου, ώστε να ληφθεί υπόψη από την Επιτροπή Δημοτικού Σταδίου.  Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου 2015 .

Η δημοσκόπηση/ερεύνα μας θα διαρκέσει έως 01 Απριλίου 2015.

Τα στοιχειά θα σταλούν στον Δήμο Λέσβου για την καλύτερη καταγραφή προτάσεων των πολιτών.

Σαν πρώτα ονόματα επιλογής βάζουμε την πρόταση της επιτροπής ονοματοδοσιας του Δήμου Λέσβου. Εμείς σας βάζουμε ακόμα 4 επιλογές που έχουν ακουστεί κατά καιρούς και ακούγονται και τώρα μετά την ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου για ονοματοδοσια στο Στάδιο Μυτιλήνης.

UPDATE 26/03/15 Έπειτα από προσωπική παράκληση του κ. Χάρη Γραμμού, το όνομα του αφαιρείται από την δημόσια διαβούλευση για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Διαδώστε το…!!!


Οι απαντήσεις σας αποτυπώνουν μέρος της κοινής γνώμης .

Για να δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα πρέπει να έχετε ήδη ψηφίσει.

Ψηφίζουμε και συμμετέχουμε στις εξελίξεις.

 «Ποιο όνομα θεωρείτε πως αρμόζει στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης;»

Κλεάνθης Παλαιολόγος
Ανδρέας Δαλαμπέκης
Στράτης Μυριβήλης
Ηλίας Βενέζης
Αγγελική Τσιολακούδη 
Παλλεσβιακό Στάδιο Μυτιλήνης

Η δημοσκόπηση θα διαρκέσει έως τις 01 Απριλίου 2015 στις 07:00 και η ψηφοφορία ξεκινάει από τώρα!!! 

Η δημοσκόπηση αυτή δεν γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και φυσικά σε καμμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί σαν εργαλείο, για την αποκομιδή ασφαλών συμπερασμάτων. Τα αποτελέσματα αφορούν τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας η αυτών που επέλεξαν να ψηφίσουν. Εφαρμόζεται block ip / cookies 7 ημέρων. 

Ψηφίζουμε και συμμετέχουμε στις εξελίξεις.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ


Κλεάνθης Παλαιολόγος

Ο Κλεάνθης Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1902 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Μετά το τέλος του πολέμου γράφτηκε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σπουδάζοντας παράλληλα και στο Διδασκαλείο Γυμναστικής αυτό που στην πραγματικότητα αποτελούσε και τη μεγάλη του αγάπη: τη Γυμναστική! Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Διδασκαλείο Γυμναστικής, το 1926, διορίστηκε καθηγητής Γυμναστικής στο Λύκειο Μυτιλήνης.

Εκτιμώντας την εξαίρετη δραστηριότητά του, οι αρμόδιοι του υπουργείου Εθνικής Παιδείας τον έστειλαν με κρατική υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής της Βουδαπέστης. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1931, τοποθετήθηκε ως καθηγητής στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής.

Το 1963 συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Γενικού Επιθεωρητή και τον τίτλο του Επίτιμου Διευθυντή της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής.

Ο Κλεάνθης Παλαιολόγος εργάστηκε ως προπονητής ποδοσφαίρου, στίβου και κολύμβησης σε πολλούς και μεγάλους αθλητικούς συλλόγους και σε Εθνικές ομάδες. Ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και μέλος της επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Για την πολύπλευρη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ελληνικού Αθλητισμού και στη διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος, τιμήθηκε από την ελληνική πολιτεία με το παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικα, από την Πανεπιστημιακή Σχολή Σωματικής Αγωγής της Βουδαπέστης με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με τα ανώτατα διάσημά της. Έγραψε πολλά βιβλία για τη Γυμναστική και τον Αθλητισμό γενικά, αλλά και πολλά λογοτεχνικά βιβλία.

Το βιβλίο του "Θρύλοι της Ολυμπίας" τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της Διεθνούς Ακαδημίας των Παρισίων.


Ανδρέας Νταλαμπέκης

Ενας μεγάλος ποδοσφαιριστής που έγραψε τη δική του ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του μεγάλου ποδοσφαιριστή.
Ενός ποδοσφαιριστή που πολλοί θεωρούν ότι αδικήθηκε από το γεγονός ότι έμεινε στην Λέσβο. Αν είχε κάνει καριέρα σε ομάδα της Αθήνας θα έδειχνε τη μεγάλη του κλάση γράφοντας  διαφορετικά την ποδοσφαιρική του ιστορία. Σε μια εποχή που δεν υπήρχε τηλεόραση, με μόνη πληροφόρηση το τρανζιστοράκι, το ΦΩΣ και την ΑΘΛΗΤΙΚΗ.

Λίγους μήνες μετά το θάνατο, Παλαίμαχοι από το νησί μας και από τη Θεσσαλονίκη, αγωνίστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης σε ένα φιλικό ματς, στη μνήμη του Ανδρέα Νταλαμπέκη. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Νομαρχιακός Αθλητικός Οργανισμός Λέσβου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο, τη μνήμη ενός πολύ μεγάλου ποδοσφαιριστή. Τότε μάλιστα την παράσταση είχε κλέψει ο τότε Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος όχι μόνο ταξίδεψε στο νησί μας, αλλά αγωνίστηκε κιόλας σχεδόν για ένα ημίχρονο με την ομάδα των παλαιμάχων της πόλης του

Στράτης Μυριβήλης

Από τους σημαντικότερους πεζογράφους μας, ο Στράτης Μυριβήλης ανήκει στη γενιά του ’30, αν και μεγαλύτερης ηλικίας. Γεννήθηκε ως Ευστράτιος Σταματόπουλος στις 30 Ιουνίου 1892 στην τουρκοκρατούμενη Συκαμιά της Λέσβου. Μέτριος μαθητής, στο δημοτικό αποφοιτά το 1909 από το Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Από τα μαθητικά του χρόνια έρχεται σε επαφή με σημαντικά κείμενα του δημοτικισμού, που διαμορφώνουν τη λογοτεχνική και γλωσσική του συνείδηση. Κείμενά του δημοσιεύονται ήδη σε περιοδικά της Σμύρνης και της Μυτιλήνης.

Ο Στράτης Μυριβήλης τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας το 1949 και προτάθηκε τρεις φορές για το Νόμπελ. Η αγάπη για τη ζωή, για τον άνθρωπο και το φυσικό του περιβάλλον θα παραμείνει ο συνεκτικός ιστός της σκέψης του και ολόκληρου του έργου του. Η αντιπολεμική θεματολογία, το λυρικό και ποιητικό ύφος, η καλοδουλεμένη γλώσσα ενός μεγάλου τεχνίτη του λόγου, κατατάσσουν τον Μυριβήλη ανάμεσα στους μεγάλους συγγραφείς μας. Πέθανε στις 19 Ιουλίου 1969, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια, σε ηλικία 78 ετών. Τα βιβλία του Στράτη Μυριβήλη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «ΕΣΤΙΑ».


Ηλίας Βενέζης

Ηλίας Βενέζης είναι το φιλολογικό ψευδώνυμο του Ηλία Μέλλου. Γεννήθηκε το 1904 στις Κυδωνίες της Μ. Ασίας. Κατά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 πιάστηκε αιχμάλωτος και στάλθηκε στα εργατικά τάγματα της Ανατολής. Κατάφερε τελικά να επιβιώσει και κατέφυγε μαζί με άλλους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Το 1923 έφθασε στην Αθήνα, όπου και εγκαταστάθηκε. Εργάστηκε ως ανώτερος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Στα χρόνια της κατοχής συνελήφθηκε από τους Γερμανούς και στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στο Χαϊδάρι. Κατόρθωσε όμως κι αυτή τη φορά να επιζήσει. Το 1957 εξελέγη ακαδημαϊκός.

Ο Ηλίας Βενέζης έγραψε μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα και ταξιδιωτικές εντυπώσεις. Ολόκληρο το έργο του το σφράγισε η οδυνηρή περιπέτεια του ιδίου και ολόκληρου του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Το 1931 εξέδωσε το μυθιστόρημα “Το νούμερο 31328”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις προσωπικές του εμπειρίες ως αιχμάλωτος στην Ανατολή. Στο μυθιστόρημα αυτό περιγράφει με ζωντανά χρώματα και πολλή παραστατικότητα τις διώξεις, τις παντός είδους κακουχίες που υπέστη ο Ελληνισμός της Μ. Ασίας από την καταστροφή του 1922. Το 1939 δημοσίευσε το μυθιστόρημα “Γαλήνη”, ενώ το 1943 την “Αιολική Γη”. Στο έργο του η “Αιολική Γη” που θεωρείται ως κορωνίδα των έργων του, ο συγγραφέας περιγράφει με λυρικότητα την όμορφη ζωή των παιδικών και εφηβικών του χρόνων στη Μ. Ασία. `Οχι πολύ αργότερα, το 1950 δημοσίευσε την “`Εξοδο” και το 1956 τον “Ωκεανό”.

Εκτός από μυθιστορήματα, ο Βενέζης έγραψε και διηγήματα. Το 1928 εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων “Μανώλης Λέκας και άλλα διηγήματα”. Το 1941 εξέδωσε το “Αιγαίο” και το 1944 τη συλλογή “`Ανεμοι”. `Αλλα διηγήματα του είναι “`Ωρα πολέμου”, “Νικημένοι” κ.α.


Ο Βενέζης έγραψε και ένα θεατρικό έργο με τίτλο “Μπλοκ C” (1945), το οποίο βασίζεται σε εμπειρίες του από τα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Ακόμα έγραψε και ταξιδιωτικές εντυπώσεις όπως το “Φθινόπωρο στην Ιταλία” (1950) και την “Αμερικανική Γη” (1955). Πέθανε το 1973 στην Αθήνα.



Αγγελική Τσιολακούδη 

Γεννημένη στην Αλεξανδρούπολη στις 10 Μαΐου 1976, η Αγγελική Τσιολακούδη είναι η δεύτερη καλύτερη ακοντίστρια όλων των εποχών στην Ελλάδα, με τον νέο τύπο ακοντίου με ατομικό ρεκόρ 63,14μ. Ανήκει στον Ολυμπιακό και γυμνάζεται με το Γρηγόρη Κοντό.

Οι πρώτες της επιτυχίες χρονολογούνται αρκετά χρόνια πριν. Το 1993 κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήταν 7η στην αντίστοιχη Παγκόσμια διοργάνωση. Το 1995, ήταν 3η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και το 1997 ήρθε η πρώτη της διάκριση σε επίπεδο γυναικών καθώς ήταν 3η στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι.

Το 2001 ήταν μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για την Αγγελική καθώς κατέλαβε την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2001 στο Έντμοντον με επίδοση61,01μ. Την ίδια χρονιά επίσης ήταν 2η στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας με βολή στα 58,16μ. και 4η στην Πανεπιστημιάδα με επίδοση 57,15μ.

Η επόμενη χρονιά συνεχίστηκε από επιτυχίες. Προκρίθηκε ως 5η στον τελικό του αγωνίσματός της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2002 στο Μόναχο και εκεί στην πρώτη της προσπάθεια σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 63,14μ. Μάλιστα, βρισκόταν στα μετάλλια μέχρι και την τελευταία προσπάθεια, αλλά τελικά περιορίστηκε στην 5η θέση χάνοντας το μετάλλιο για 36 εκατοστά.

Το 2003, αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών αλλά το 2004 έμελλε να είναι η πιο σταθερή χρονιά της. Επικράτησε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπρούνο Τζάουλι με βολή στα 62,80μ., ενώ είχε άλλους δύο αγώνες πάνω από τα 62μ. Ωστόσο, στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό καθώς η βολή της στα 59,64μ. δεν της έδινε αυτή τη δυνατότητα.

Το 2005, ήταν μια ακόμη πολύ καλή χρονιά για την Αγγελική Τσιολακούδη. Σημείωσε στα Τσικλητήρεια επίδοση 62,64μ., μία από τις καλύτερες στον κόσμο και κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιό της σε Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία, αυτή τη φορά χρυσό με προσπάθεια στα 62,61μ. Προκρίθηκε στον τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2005 με επίδοση 59,06μ. και εκεί με καλύτερη προσπάθεια στα 57,99μ. κατέλαβε τελικά την 8η θέση.

Το 2006, αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή της στο Γκέτεμποργκ δεν ήταν αυτή που η ίδια περίμενε με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.
Η εξέλιξη της Αγγελικής Τσιολακούδη:

1998 : 58,68μ.
2000 : 60,26μ.
2001 : 62,90μ.
2002 : 63,14μ.
2003 : 56,66μ.
2004 : 62,80μ.
2005 : 62,64μ.

2006 : 58,60μ.