Στη «Food Expo Greece» η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου (ΦΩΤΟ)

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo Greece», που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo από τις 14 μέχρι και τις 16 Μαρτίου, συμμετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την παρουσία 18 επιχειρήσεων από τα νησιά της.


Την Έκθεση «Food Expo Greece» επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρίας κ. Νίκο Χουδαλάκη σε όλα τα περίπτερα. Επισκεπτόμενη ένα προς ένα τα stands των εκθετών από το Βόρειο Αιγαίο,  συνεχάρη τους επιχειρηματίες για τη σημαντική παρουσία του καθενός και για τη μεγάλη τους συμβολή στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των εξαίρετων παραδοσιακών προϊόντων των νησιών και τους διαβεβαίωσε πως οι ενέργειες της Περιφέρειας για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια εξωστρέφειας θα αποδώσει σύντομα καρπούς προς όφελος της δοκιμαζόμενης οικονομίας των νησιών καθώς δημιουργεί ευρύτερες συνέργειες με τους άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός.

Η «Food Expo Greece», είναι μία από τις σπουδαιότερες και αμιγώς επαγγελματικές Εκθέσεις του κλάδου, που στοχεύει στο να προβάλλει τα πιο ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής φύσης και ταυτόχρονα να αναδείξει την ανάγκη της σύγχρονης επεξεργασίας, μεταποίησης και τυποποίησης αυτών, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές.

Η φετινή «Food Expo» φιλοξενεί στους χώρους της πάνω από 250 σημαντικούς ξένους αγοραστές, οι οποίοι εκπροσωπούν μεγάλες αλυσίδες super market, wholesalers, brokers, distributors, και καταστήματα delicatessen από χώρες όπως οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Βραζιλία, και η Ινδία. Οι επιχειρηματίες του Βορείου Αιγαίου, έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους εν λόγω αγοραστές, προκειμένου να προωθήσουν τις εξαγωγές τους.   
   

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής είναι η ακτοπλοϊκή εταιρεία «HELLENIC SEAWAYS», ενώ οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι οι ακόλουθες:

“ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Τ.” ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
“VAKAKIS WINES” ΟΙΝΟΙ ΣΑΜΟΥ (OENOTELIA)
“CITRUS” ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΚΑΜΠΟΥ ΧΙΟΥ
“ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ” ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΑΡΑΛΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙ
“ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Π.Ε.” ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ & LESEL S.A.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ  
ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ 
“LASIA” ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ
 “ΛΕΣΒΙΓΑΛ Α.Ε.” ΑΦΟΙ Δ. ΡΟΔΟΥ Ο.Ε., ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
“ΜΕΡΟΠΗ” ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ
“OLEVE” FAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
“ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ” Κ. ΛΟΥΠΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.: ΟΙΝΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
ΠΟΡΙΑΖΗ Κ. ΑΦΟΙ  Ο.Ε., ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ “Η ΛΗΜΝΟΣ” 
ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΛΕΣΒΟΥ (CHEF’s CLUB of GREECE)
ΣΠΕΝΤΖΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.: ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ “VETO”
“ΤΣΑΝΤΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
“ΤΕΣΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ” ΓΛΥΚΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΕΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ