Κύριε Κοντονή, αναρωτηθήκατε άραγε αν η Μυτιλήνη, η οποία για πρώτη φορά είδε ομάδα στην Α'Εθνική, έχει χούλιγκαν;

Έχεις μόνο μια πραγματική ευκαιρία να κάνεις καλή εντύπωση.


Η δεύτερη εμφάνισή σου ποτέ δεν έχει τη δυνατότητα να είναι το ίδιο εντυπωσιακή. Ακόμη και αν το καταφέρεις όμως στην πρώτη, αν κάνεις το λάθος να μείνεις μόνο στην εντύπωση, τότε δεν έχεις καταφέρει απολύτως τίποτα. Όπως δηλαδή και ο Σταύρος Κοντονής.

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το ελληνικό ποδόσφαιρο στιγματίστηκε από σοβαρής έκτασης επεισόδια. Εντός αγωνιστικού χώρου και εντός... γραφείων. Ο Κοντονής είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τραβήξει μια και καλή το χαλί κάτω από τα πόδια των παραγόντων, έχοντας μάλιστα την αμέριστη συμπαράσταση του φίλαθλου κοινού στην Ελλάδα, το οποίο έχει αηδιάσει πλέον από την ανομία και την κατάντια στην οποία έχει κατρακυλήσει το προϊόν.

Ενώ γνώριζε ότι δεν μπορεί να αναβάλει επ'αόριστον το πρωτάθλημα, διέταξε παύση για μια αγωνιστική και μετά χτύπησε τις ομάδες εκεί που πονούν. Στα έσοδα. Δεν επέτρεψε τον κόσμο στα γήπεδα. Όμως ποιον πραγματικά χτύπησε;Τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ή τους Πανθρακικό, Καλλονή και Παναιτωλικό; Το ερώτημα φυσικά είναι ρητορικό.

«Κατέστρεψε» για μια εβδομάδα, τις ομάδες που δεν ζουν από τα παχυλά πορτοφόλια των αφεντικών τους αλλά από τα εισιτήρια και τις χορηγίες. «Κατέστρεψε» τις ομάδες που ευθύνονται για το λιγότερο κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα μυρμήγκια λέει ο λαός μας και εδώ έχει απόλυτο δίκιο.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προκάλεσαν τα επεισόδια, τα οποία ξεχείλισαν το ποτήρι όμως ο Κοντονής δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το momentum. Η διαρροή στους δημοσιογράφους ότι θα έρθει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο σε 15 ημέρες που θα αλλάξει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε τόσο ρομαντισμό όσο «όμορφη» θα είναι και η εικόνα των ελληνικών γηπέδων το Σάββατο και την Κυριακή με άδειες εξέδρες. Κύριε Κοντονή, αναρωτηθήκατε άραγε αν η Μυτιλήνη, η οποία μετά από χρόνια είδε ομάδα στην Α'Εθνική, έχει χούλιγκαν ή υγιείς φιλάθλους;Μάλλον όχι...


Πηγη www.iefimerida.gr