Λοταρία υπουργείου Οικονομικών: Ποιες αποδείξεις θα μπαίνουν

Το συνολικό ποσό μπορεί να αγγίζει και τις 10.000 ευρώ το μήνα


Μέχρι και το ποσό των 10.000 ευρώ μπορεί να αγγίζει το ύψος των αποδείξεων που θα μπαίνει στη λοταρία που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα υπάρχουν δυο λίστες: μια με τις αποδείξεις που δεν θα γίνονται δεκτές στη λοταρία και ακόμη μια με τα επαγγέλματα και τις υπηρεσίες που βρίσκονται ψηλά στις λίστες της φοροδιαφυγής. Από αυτές τις υπηρεσίες κυρίως, οι αποδείξεις θα μπαίνουν στη λοταρία.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Έθνος", οι αποδείξεις που θα κληρώνονται κάθε μήνα θα είναι από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτές, καθηγητές, λογοθεραπευτές, αισθητικούς αλλά και κατά περίπτωση σε περιόδους όπως το καλοκαίρι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό.

Στη λίστα με τις αποδείξεις θα περιλαμβάνονται και λογαριασμοί από μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, αλλά και καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

Ανάλογα με την πορεία των εσόδων το μέτρο μπορεί να επεκταθεί, ενώ μπορεί να αυξηθούν τα ποσά, αλλά και οι τυχεροί που θα κληρώνονται κάθε μήνα.

Εκτός της λοταρία θα μείνουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα που κόβουν ούτως ή άλλως αποδείξεις.

Πηγη news.gr