Ξεκινά την επόμενη Πέμπτη η λειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου Λέσβου

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, ανακοινώνει ότι:


Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το όνειρο μας για την δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου του Δήμου μας, γίνεται πραγματικότητα, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια μας ως Δήμος, να στηρίξουμε τους άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους του νησιού μας, στο χώρο της υγείας, μετά την κατάρρευση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Έτσι, λοιπόν, μετά την λειτουργία του Κοινωνικού μας Ιατρείου και Φαρμακείου, εδώ και τρία χρόνια, ξεκινά  την επόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, η λειτουργία του Κοινωνικού μας Οδοντιατρείου.

Είναι ένα όνειρο που ξεκίνησε με την δωρεά του εξοπλισμού του οδοντιατρείου από την οδοντίατρο Γιασεμή Ταράνη και που αγκαλιάστηκε και στηρίχθηκε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου, υπό την επιστημονική ευθύνη του οποίου και θα λειτουργεί, προκειμένου  οι ανασφάλιστοι κάτοικοι του Δήμου μας να έχουν και δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη, από εθελοντές οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου!

 Όμως ένα οδοντιατρείο για να λειτουργήσει χρειάζεται και υλικά, τα οποία ως γνωστόν είναι ακριβά.  Ευτυχώς όμως  η έμπρακτη αγάπη και το νοιάξιμο για τον τόπο μας, του Παναγιώτη και Θόδωρου Τρύφωνα,  έδωσε λύση στον προβληματισμό μας και στην προσπάθεια μας να μην επιβαρύνουμε τον Οργανισμό μας με επιπλέον έξοδα. Έτσι με την ευγενική χορηγία τους, εξασφαλίστηκαν οι προμήθειες των υλικών για τις ανάγκες λειτουργίας του Κοινωνικού μας Οδοντιατρείου!

Βεβαίως, οφείλω να αναφέρω ότι και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου και Νήσων, Τμήμα Βορείου Αιγαίου, αντί για την διοργάνωση Πρωτοχρονιάτικής γιορτής για τα μέλη και τα παιδιά τους, ανέλαβαν τα έξοδα αδειοδότησης του Κοινωνικού μας Ιατρείου, του οποίου το τοπογραφικό σχέδιο, μας προσέφερε επίσης δωρεάν το μελετητικό γραφείο «Ενεργοδομή- Παναγόπουλος»!

Ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί άνθρωποι έβαλαν «πλάτη» και στήριξαν  ένα δαπανηρό όνειρο μας, στην συνεχιζόμενη προσπάθεια μας ως Δήμος, προσφοράς στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται, από την λαίλαπα της ανθρωπιστικής κρίσης. Ευτυχής δε χρονική συγκυρία ότι,  το όνειρο αυτό ήταν όνειρο και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου!

Με αίσθημα υπερηφάνειας, γιατί αποδεικνύουμε ως τόπος ότι συνεχίζεται η πράξη των  πάλαι ποτέ ευεργετών μας,  αλλά και γιατί η συνεργασία Αυτοδιοίκησης και φορέων, εν προκειμένου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου, καθώς και ιδιωτών, μπορεί να κάνει πράξη έργα κοινής ωφέλειας, εκφράζω  ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους όσους είδη ανέφερα, μέσα από την καρδιά όλων: Δήμου και ωφελουμένων. 
Από αύριο Τετάρτη και όλες τις εργάσιμες μέρες όσοι άποροι και ανασφάλιστοι κάτοικοι του Δήμου μας ενδιαφέρονται για οδοντιατρικές εργασίες, μπορούν να τηλεφωνούν στο 22510-27501, εσωτ. 2 στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό, κ. Βούρου Μαρία και να κλείνουν ραντεβού.

Το Κοινωνικό μας Οδοντιατρείο, που βρίσκεται στα γραφεία του Οργανισμού μας, Αγίας Ειρήνης 10, στην Μυτιλήνη, θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη, με σκοπό την αντιμετώπιση του οδοντικού πόνου με την παροχή των εξής εργασιών: 1)Εμφράξεις (σφραγίσματα) 2) εξαγωγές 3) καθαρισμός- αφαίρεση πέτρας και 4) ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση), όπου κριθεί απαραίτητο. 


Κλείνοντας εκφράζω δημόσια τα αισθήματα ευγνωμοσύνης μας, στην κυρία Ταράνη Γιασεμή και στον Παναγιώτη και Θεόδωρο Τρύφων για την πολύτιμη ευεργεσία τους. Και  φυσικά στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου, αφού χωρίς την βοήθεια,  την συνεργασία και τον εθελοντισμό των μελών του, το όνειρο μας, ίσως, θα παρέμεινε «άπιαστο όνειρο».