Γεμίζει καθημερινά ο Πειραιάς από μετανάστες που έρχονται με το πλοίο της γραμμής από την Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Λίγο πριν της 7 το πρωί της Τετάρτης έφτασε από τη Λέσβο στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "Αριάδνη" από το οποίο αποβιβάστηκαν ανάμεσα σε άλλους πολίτες και δεκάδες λαθρομετανάστες, που πρόσφατα εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία.


Ανάμεσα τους ήταν άνθρωποι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Πιο συγκεκριμένα Πληροφορίες του Newsit αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα αρκετοί μετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία μεσώ της Λέσβου. Ελαφρώς αυξημένη είναι και η "κίνηση" στα εισιτήρια για το δρομολόγιο Λέσβος- Πειραιάς.

Όπως λένε οι ίδιοι οι μετανάστες , οι ελληνικές αρχές τους στέλνουν στον Πειραιά για να μην μείνουν στο νησί.

Μιλήσαμε με τον Ρασιντ από το Πακιστάν, ο οποίος μας είπε οτι η αστυνομία τους έδωσε έγγραφα για να μεταφερθούν στην Αθήνα και να μην μείνουν στην Λέσβο.

"Δεν είχαμε να φάμε στο Πακιστάν και γι αυτό ήρθα μεσώ Τουρκίας στην Λέσβο", ανέφερε

Ήταν μαζί με 7 Πακιστανούς συμπατριώτες του. "Θα πάμε όλοι στον άγιο Νικόλαο,έχω έναν συγγενή εκεί", τόνισε στο newsit σε σπαστά αγγλικά.

Ο Χαουαρ από την Συρία δεν ήθελε να μας μιλήσει μπροστά στην κάμερα. Έφτασε κι αυτός με το σημερινό πλοίο στον Πειραιά από την Λέσβο. Είναι πρόσφυγας και ήρθε στην Ελλάδα γιατί κατάφερε να μπει μέσω Τουρκίας στη Μυτιλήνη και η αστυνομία, όπως λέει, τον έστειλε στον Πειραιά. "Φοβάμαι μην με πιάσουν. Δεν ξέρω τι θα κάνω στην Αθήνα", τονίζει.

Από την πλευρά του ο Στιβ από τη Νιγηρία είπε στο Newsit πως ήρθε στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον καθώς στην χώρα του αντιμετώπιζε φτώχεια και ήθελε να ψάξει για δουλειά.

Κανείς από τους μετανάστες δεν μας έδειξε το έγγραφο με το οποίο οι ελληνικές αρχές ζητούν τη μεταφορά τους από τη Λέσβο στον Πειραιά.


Ταξιτζής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε στο newsit πως "κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το πρωί φτάνει το πλοίο Αριάδνη και αποβιβάζονται τις τελευταίες τρεις βδομάδες αρκετοί μετανάστες. Δεν υπάρχει ούτε αστυνομία ούτε το λιμενικό εδώ. Τους μεταφέρουμε είτε εμείς είτε μπαίνουν σε πούλμαν που τους περιμένουν. "Συνήθως τους μεταφέρουμε 4 άτομα μαζί προκειμένου να μπορούν να πληρώσουν την κούρσα. Συνήθως τους αφήνουμε στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια η στα Πατήσια", πρόσθεσε ο ταξιτζής.

πηγή: Newsit