Στα ΙΕΚ Μυτιλήνης παρουσιάστηκε το τοπικό συμβούλιο νέων του Δήμου Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Τα δημόσια ΙΕΚ Μυτιλήνης επισκέφθηκε σήμερα το Δ.Σ του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λέσβου.


Το τοπικό συμβούλιο νέων του Δήμου Λέσβου με επικεφαλής την πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ Λέσβου κ Δέσποινα Βαζλα επισκέφτηκε σήμερα τα δημόσια ΙΕΚ Μυτιλήνης όπου συζήτησαν με τους σπουδαστές των ΙΕΚ στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τη νέα γενιά της πόλης μας, που διεξάγεται από το ΤΟΣΥΝ Λέσβου με σκοπό να ενημερώσει τους νέους της Λέσβου για τον σημαντικό ρολό του ΤΟΣΥΝ αλλά και για τις δράσεις μας που είμαστε διατεθειμένοι με ενεργή συμμετοχή από τους νέους να υλοποιήσουμε..

Την παρουσίαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στους σπουδαστές των ΙΕΚ Μυτιλήνης έκανε η Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δέσποινα Βαζλά, υπογραμμίζοντας ότι το ΤΟΣΥΝ συγκροτήθηκε για να έχουν οι νέοι της Λέσβου την δική τους φωνή στα δρώμενα του Δήμου, αλλά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Κος Νίκος Ιωσηφέλλης , δηλώνοντας ότι «η νεολαία είναι διατεθειμένη να πρωτοστατήσει σε πολλούς τομείς, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες της προοδευτικής κοινωνίας της πόλης μας». Παράλληλα, παρουσίασε το πρώτο πλάνο δράσεων που ψήφισε ομόφωνα το Συμβούλιο Νέων.

Μετά το λόγο είχε ο γραμματέας του ΤΟΣΥΝ κος Μιχάλης Κομνηνόγλου όπου ενημέρωσε τους σπουδαστές για την ενεργή συμμέτοχη των νέων στο συμβούλιο νέων αλλά και για την ανάγκη εγγραφής μελών στο μητρώο νέων του Δήμου Λέσβου.

Στους σπουδαστές παράλληλα μοιράστηκε και ερωτηματολόγιο για να βγάλει το ΤΟΣΥΝ Λέσβου τα συμπεράσματα για τους προβληματισμός των νέων της Λέσβου, με σκοπό να καταρτίσει το υπόλοιπο πλάνο των δράσεων του.

Στο τέλος μοιράστηκε σε όσους ήθελαν το έντυπο εγγραφής στο μητρώων νέων του Δήμου Λέσβου όπου οι σπουδαστές εγγράφηκαν σε αυτό. Οι εγγραφές που πραγματοποιήσαμε θεωρούνται ικανοποιητικές.

Οι σπουδαστές που βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων μας άκουσαν με προσοχή και στο τέλος μας χειροκρότησαν δίνοντας μας την ελπίδα ότι στο μέλλον θα έχουμε την βοήθεια από αυτούς.

Να τονίσουμε ότι σαν πρώτο μέλημα μας είναι η ενημέρωση των νέων για τον ρολό του συμβουλίου αλλά και για τις δράσεις του αλλά και την εγγραφή νέων μελών στο μητρώο νέων του Δήμου Λέσβου.

Η αντιπροσωπεία του ΤΟΣΥΝ Λέσβου που επισκέφτηκε τα ΙΕΚ Μυτιλήνης αποτελούνταν από τους Δέσποινα Βαζλά (πρόεδρος), Νίκος Ιωσηφέλλης (αντιπρόεδρος), Μιχάλης Κομνηνόγλου (γραμματέας) και τα μέλη Στεφάνου Γεώργιος (υπεύθυνος γραφείου τύπου και επικοινωνίας), Δήμητρα Ιππειώτη, Δεμερτζής Μάριος, Μαρία Ταμβακέρα, Σινάνη Δέσποινα,

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Λέσβου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην αίθουσα των εκδηλώσεων των ΙΕΚ Μυτιλήνης αλλά και την διοίκηση του ΙΕΚ που μας έδωσε την απαιτούμενη άδεια με σκοπό να ενημερώσουμε τους σπουδαστές.

Οι επισκέψεις σε χώρους παιδείας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις από το ΤΟΣΥΝ Λέσβου. 

ΕΚ μέρους του ΤΟΣΥΝ Λέσβου

Το Δ.Σ