Ερώτηση Άλλου Δρόμου στον Δήμαρχο Λέσβου για την Διαφάνεια στις προσλήψεις

Διαφάνεια στις προσλήψεις 


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,


Με  την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο θέμα των προσλήψεων προσωπικού για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Λέσβου .

Όπως γνωρίζετε κ. Δήμαρχε είναι ένα θέμα που σας το θέσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων σας το Σεπτέμβρη του 2014 όπου με επιστολή μας, σας τονίσαμε την ανάγκη για προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ειδικά σε κλάδους που είναι υποστελεχωμένοι όπως η υπηρεσία καθαριότητας.
Σας προτρέψαμε να ξεκινήσετε τη διαδικασία και να κάνετε όλες αυτές τις ενέργειες που απαιτούνται ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέραμε «Εμείς σ’αυτή την προσπάθεια θα σταθούμε στο πλάι σας».

Πράγματι στην συνέχεια –αρχές Οκτωβρίου -από τον κ. Γενικό Γραμματέα, ζητήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου να κάνουν γνωστές τις ανάγκες τους σε προσωπικό, προκειμένου να προχωρήσετε σε ενέργειες.
Όμως αν και πέρασε από τότε μισός χρόνος δεν είδαμε καμιά περαιτέρω ενέργεια σας.

Με δεδομένη λοιπόν ότι οι διαδικασίες πολλές φορές είναι χρονοβόρες και διοικητικά περίπλοκες.

Με δεδομένο ότι οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες και ειδικά σε στους τομείς καθαριότητας ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού.

Αλλά και με δεδομένο ότι διαφωνούμε στην περίπτωση να υπάρχουν εργαζόμενοι που προσφέρουν υπηρεσίες, άτυπα ή επισφαλώς, για το λόγο αυτό λοιπόν ζητάμε να μας κάνετε γνωστά τα παρακάτω: 

1. Ποιες είναι οι ανάγκες σε προσωπικό του Δήμου μας όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των Διευθυντών μετά το σχετικό έγγραφο του κ. Γενικού Γραμματέα;
2. Αν ζητήσατε την έγκριση για μόνιμο προσωπικό και ποιες είναι οι διοικητικές ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου ;
3. Ποιες εγκρίσεις έχετε μέχρι σήμερα για προσωπικό ορισμένου χρόνου και βάση ποιών αιτημάτων (ποια αιτήματα και πότε υποβλήθηκαν);
4. Πώς σκοπεύετε να καλύψετε τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό –ειδικά στην καθαριότητα- ενόψει της  επερχόμενης θερινής περιόδου ;

Παρακαλούμε όπως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θέσετε το παραπάνω θέμα προς ενημέρωση μας αλλά και ολόκληρης της Λεσβιακής κοινωνίας με δεδομένο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού είναι αυτή που στηρίζει τον πολίτη στην καθημερινότητα του και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς είναι υποχρέωση όλων μας.

Στράτος Γεωργούλας

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης "ο ´Αλλος Δρόμος"