Συζητήσεις για το θέμα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, του Β.Α με τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας

Χριστιάνα Καλογήρου: «Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για εμάς είναι μέσο επιβίωσης, όχι ψυχαγωγίας».


Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, εξέφρασαν σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Δημήτρης Κουτσουρίδης και εκπρόσωποι φορέων των δύο νησιών, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Επίσης διετύπωσαν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για την επαναδρομολόγηση του πλοίου Ταξιάρχης, την οποία τους ανακοίνωσε ο Υπουργός, για τη γραμμή Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος- Καβάλα.

Ζήτησαν την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων της σύμβασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο, όπως άλλωστε αυτό έχει εκφραστεί με ψήφισμα φορέων των δύο νησιών και αποδοχή του με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015.


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου βρίσκονται εδώ και 21 ημέρες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αττική. Είναι ξεκάθαρο ότι η απομόνωση που υφίστανται οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου, αλλά και το αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργείται, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για εμάς είναι μέσο επιβίωσης, όχι ψυχαγωγίας».