Δεν τα κατάφερε στον βούρκο του Κοντιά ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής-Κυπελλούχος Λέσβου ο Ηρακλής Ατσικής

Το Κύπελλο Λέσβου 2015 κατέληξε στον Ηρακλή Ατσικής, ο οποίος επικράτησε 2-1 στον τελικό του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής.


Ο τελικός έγινε στη Λήμνο, μια βδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω αλλαγής των δρομολογίων, με την ομάδα της Λέσβου να πάει στο γήπεδο Κοντιά κατευθείαν από το πλοίο.

Οι εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο φίλαθλο κοινό να παρακολουθήσει ένα ακόμη καλύτερο παιχνίδι, παρόλο που και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, τηρουμένων των αναλογιών.

Το γήπεδο είχε κρατήσει νερά σε αρκετά σημεία, ενώ στο 2ο ημίχρονο ο δυνατός αέρας έκανε το έργο και των είκοσι δύο ποδοσφαιριστών ακόμη δυσκολότερο.
Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα, καθώς σε μια αντεπίθεση στο 10’ ο Κοτζαμάνογλου έκανε το 1-0. Ο Διαγόρας πίεζε για την ισοφάριση, αλλά οι Λημνιοί είχαν και δοκάρι με τον Κωνσταντάρα.


Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 78’ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Μποντάκη γκολ του Διαγόρα ως επιθετικό φάουλ, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες και μάλιστα ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή. Στο 80’ ο Χατζηκυριάκου είχε δοκάρι, αλλά στο 81’ ο Σ. Κρίκης έκανε το 2-0 για τον Ηρακλή. Το μόνο που κατάφερε ο Διαγόρας ήταν να μειώσει στο 89’ σε 2-1 με τον Θωμά Παπαδόπουλο.