Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε μια διαφορετική παρέλαση παρουσία του Αν. Υπουργού Άμυνας στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, μια διαφορετική μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην προκυμαία Μυτιλήνης παρουσία του Αν. Υπουργού Άμυνας Κώστα Ήσυχου.

Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από όλα τα σχολεία της Μυτιλήνης και στρατιωτικά τμήματα της 98 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε φέτος η  παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Προκυμαία Της Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Μετά τη δοξολογία κατέθεσαν στεφάνια ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ Κυτελης, και ο Δήμαρχος Λέσβου στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον ΑΝ. Υπουργός Άμυνας Κώστα Ήσυχο, τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ Κυτελη, το Στρατιωτικό Διοικητή,  το Δήμαρχο Λέσβου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Δ/τές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αν. Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Η παρέλαση κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα.

Γύρω στις 12:15 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στην Προκυμαία της Μυτιλήνης στην οποία δεν υπήρχαν κάγκελα ούτε υπερυψωμένη εξέδρα επισήμων, ούτε καρέκλες, παρά μόνο για τους ανάπηρους και τον Μητροπολίτη.

Στην παρέλαση συμμετείχαν οι Ανάπηροι και Θύματα Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι και Οδηγοί, τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, καθώς και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η παρέλαση έγινε με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ.

Ο ΑΝ. Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση,  ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ Κυτελης, και όλοι σχεδόν οι επίσημοι φρόντισαν να χαιρετήσουν τους ανάπηρους πολέμου, που παρακολούθησαν την παρέλαση μαζί με τους επισήμους στην απλή εξέδρα που είχε στηθεί.

Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και δημοτικούς συμβούλους όπως και αντιδημάρχους, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ και ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ Ιάκωβος,  κ.α

Με το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.
Μόλις ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση τα μεγάφωνα έπαιξαν δημοτικά τραγούδια και στην προκυμαία χόρεψαν διάφοροι σύλλογοι της Λέσβου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά σε παρέλαση στην προκυμαία Μυτιλήνης η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και περιοριζόταν κυρίως στις οδούς παραπλεύρως της εξέδρας των επίσημων, ενώ υπήρχαν μόνο κορδέλες για την οριοθέτηση του κοινού. Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά όλοι οι επίσημοι μαζί με τον Αν. υπουργό Άμυνας Κ. Ήσυχο μεταφέρθηκαν με τα πόδια από την πλατεία Σαπφούς διασχίζοντας σχεδόν όλη την προκυμαία Μυτιλήνης προς την εξέδρα των επισήμων όπου και έλαβαν θέση για να χειροκροτήσουν τους παραλλάσαντες.

«Η Πολιτεία τιμάει τους επώνυμους και τους ανώνυμους αγωνιστές. Τιμά την ιστορία του τόπου, την ιστορική μνήμη. Όσοι λαοί δεν έχουν ιστορική μνήμη δεν μπορούν να έχουν παρόν και μέλλον. Όσα λουλούδια κι αν κόψουν η Άνοιξη ποτέ δεν σταματά» τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος  που παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση. (ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων.. Η μοναδική ιστοσελίδα της Λέσβου που κατέγραψε με δικό της υλικό τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25η Μαρτίου ήταν το LesvosPost.com.. οι άλλες σελίδες απλώς πήραν έτοιμο υλικό από το facebook..… ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριγκλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)



Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα

Μαθητική-Πολιτική παρέλαση-Δήλωση υπουργού 25 Μαρτίου 2015 Μυτιλήνη




Στρατιωτική παρέλαση 25 Μαρτίου 2015 Μυτιλήνη


Χοροί από συλλόγους παρέλαση 25 Μαρτίου 2015 Μυτιλήνη




Αποκλειστικές Φωτογραφίες

Φώτο Μαριγκλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)