«Η Λίμνη των Κύκνων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

THE ROYAL BALLET:«Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ» 
ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ COVENT GARDEN ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξασφάλισε τη μετάδοση τεσσάρων σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden Theater του Λονδίνου, φέρνοντας το κοινό σε Ελλάδα, Κύπρο και Σερβία πιο κοντά στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.

Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Royal Opera House live cinema" έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο του Royal Ballet του Λονδίνου περιλαμβάνει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους. 

Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μανόν» και «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων», σειρά έχει το θρυλικό έργο «Η Λίμνη των Κύκνων» του Marius Petipa, αναμφίβολα το πιο σημαντικό από τα ρομαντικά μπαλέτα και ένας θερμός φόρος τιμής στη δύναμη του έρωτα. Η σαγηνευτική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που μεταμορφώνεται σε κύκνο, είναι μια τέλεια σύνθεση χορογραφίας και μουσικής και, παρ’ όλο που ο Tchaikovsky δεν έζησε για να δει την επιτυχία της, η πρώτη μελωδία της είναι συνώνυμη με το ίδιο το μπαλέτο και ενέπνευσε γενιές χορευτών, ενώ πέρασε στην κουλτούρα όλου του κόσμου. 

Από τις πρώτες μέρες του Vic Wells Ballet, η Λίμνη των Κύκνων στάθηκε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Royal Ballet. Στο στήσιμο αυτής της παραγωγής, ο σκοπός του Anthony Dowell ήταν να επιστρέψει σε μια αυθεντική εκδοχή της χορογραφίας που δημιούργησαν οι μεγάλοι Marius Petipa και Lev Ivanov για το Θέατρο Μαρίνσκι το 1895. Τα σκηνικά της Yolanda Sonnabend αναπαριστούν τη Ρωσική Αυτοκρατορική Αυλή εκείνης της περιόδου σ’ ένα εμπνευσμένο κράμα ιστορικής ακρίβειας και γοτθικής φαντασίας. Οι σκηνές της αυλής στην Πρώτη και στην Τρίτη Πράξη έχουν μια σκοτεινή μεγαλοπρέπεια βασισμένη στο πολυτελές στυλ του Carl Fabergé, ενώ οι περίφημες «λευκές» πράξεις στην άκρη της λίμνης είναι γεμάτες ομίχλη, σκιές και φεγγαρόφωτο. 

Στη Μυτιλήνη η παράσταση θα μεταδοθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 18.00