Δημιουργική δράση «Πασχαλινές αποδράσεις… στη βιβλιοθήκη» από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης διοργανώνει δημιουργική δράση με τίτλο «Πασχαλινές αποδράσεις… στη βιβλιοθήκη».


 Ένα λαχταριστό πασχαλινό πρόγραμμα περιμένει τα παιδιά που θα επισκεφτούν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης την Παρασκευή 03-04-2015 στις 16.00. Συγκεκριμένα, με τους μικρούς μας φίλους -με αφορμή το Σάββατο του Λαζάρου- θα μάθουμε για το βίο του Λαζάρου και θα ζυμώσουμε μοσχομυριστά Λαζαράκια. 
Επίσης,  θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα του Λαζάρου υπό την καθοδήγηση της Γαβριέλας Τσομπανέλλη, μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και μέλους του μουσικού συγκροτήματος "Θαλασσοπούλια".  Έπειτα, θα γνωρίσουμε την παραδοσιακή τεχνική και το συμβολισμό του βαψίματος κόκκινων αυγών, ενώ τα αυγά που θα βάψουν τα παιδιά θα χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στόχος της δράσης μας είναι η εξοικείωση των παιδιών με το χώρο της βιβλιοθήκης, η επαφή τους με τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας και η κατανόηση της έννοιας της Φιλανθρωπίας και της Προσφοράς.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 8-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, Μαρία Νάκκα, τηλ. 22510-40134.

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.


Ευχαριστούμε θερμά το ζαχαροπλαστείο Valentino, την Αντωνία Σάββα (Reprographics) και το καφεκοπτείο Νταλαμπέκη.