ΟΝΝΕΔ Λέσβου «Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου δεν πρόκειται να δειλιάσει απέναντι σε τέτοιου είδους καταδικαστέες και αντιδημοκρατικές κινήσεις»

Σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκε έξω απο το ξενοδοχείο Λέσβιον, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα " Τη μεταναστευτική πολιτική στη Ελλάδα", με σκοπό να παρεμποδίσει την είσοδο των προσκεκλημένων ομιλητών και του κοινού.


Παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες της συγκεκριμένης ομάδας να προκαλέσει ένταση, μέσω προκλητικών φραστικών επιθέσεων, η ΟΝΝΕΔ Λέσβου θέλοντας να επικρατησει σύνεση και ηρεμία, αποφάσισε ως οργανωτική αρχή τη ματαίωση της εκδηλώσης. 

Εν έτει 2015, το θεμελιώδες συνταγματικό δικαιώμα της ελευθερίας του λόγου ειναι δυνατόν όπως αποστερηθεί από μία πολύ μικρή ομάδα ατόμων. Αυτοί που επικαλούνται τη δημοκρατία και τις αρχές της, εκείνοι ήταν που τις καταπάτησαν πρώτοι με τον πλέον προφανή τρόπο. 

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου δεν πρόκειται να δειλιάσει απέναντι σε τέτοιου είδους καταδικαστέες και αντιδημοκρατικές κινήσεις, οι οποίες μόνο ως υποκριτικές μπορούν να εκληφθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν ώστε να εκφράσουν τις θέσεις τους σχετικά με τη θεματική της ημερίδας, το οποίο και αρνήθηκαν. 

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της, στη βάση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ελευθερίας του λόγου.

Κλείνοντας διερωτάται κανείς, ποιος διαφυλάσσει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα; Μπορεί κάποιος; Τα συμπεράσματα δικά σας...

Εκ του γραφείου Τύπου.