Κατεδαφίζεται η παλιά ΔΕΗ επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Μυτιλήνη-Σύγχρονο κτήριο ετοιμάζει ο Δήμος

Ο Δήμος Λέσβου, θα προβεί  στις επόμενες ημέρες στην κατεδάφιση του κτηρίου  «πρώην ΔΕΗ», επί της Ελευθερίου Βενιζέλου,  το οποίο έχει κριθεί  από τη Διεύθυνση Δόμησης ως επικινδύνως ετοιμόρροπο  και δημιουργεί  άπειρα προβλήματα στην ασφάλεια πεζών και οχημάτων.


Συγκεκριμένα, καθ’ όλο  το 48ωρο, από το πρωί  του ερχόμενου  Σαββάτου 14 Μαρτίου και μέχρι το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015,  θα αποκλειστεί η διέλευση οχημάτων και πεζών στις οδούς :  1) Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων Τυροπώλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Σμύρνης και 2) Παπανικολή από το παρκινγκ μέχρι τη συμβολή   με την  οδό Καβέτσου. Η Τροχαία Μυτιλήνης,  θα ρυθμίζει τη διέλευση των οχημάτων από τις παρακείμενες οδούς.

Στη  θέση, όμως,  του κουφαριού  του ακαλαίσθητου  αυτού κτηρίου, το οποίο στέγασε από τη δεκαετία του ΄20  μέχρι τη δεκαετία του ΄70 την Ανώνυμο Ηλεκτρική Εταιρεία Μυτιλήνης και στη συνέχεια τη ΔΕΗ, που ηλεκτροδότησε αρχικά  την πόλη  και αργότερα χωριά του νησιού,  η Τεχνική Υπηρεσία με εντολή του  Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, εκπονεί μελέτη  κατασκευής  ενός σύγχρονου  κτηρίου για τις ανάγκες του Δήμου Λέσβου. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΤΖΙΜΗΣ