Απίστευτο: Προς πώληση η εκκλησία της Παναγίας της Κρυφτής στο Πλωμάρι μαζί με το οικόπεδο (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Τι γίνεται με τον όρμο της Κρυφτής, το γραφικό εκκλησάκι, το μνημείο της φύσης, που θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα Ελλήνων, αλλά και ξένων τουριστών;


Πολλά ακούγονται, αλλά οι αρμόδιες αρχές είναι αυτές που οφείλουν να σπεύσουν, να ερευνήσουν, να εξετάσουν και να προλάβουν.

Αυτό το απόκρυφο σημείο της Λεσβιακής υπαίθρου, με τη δική του ιστορία, που ανήκει σε κάθε προσκυνητή και επισκέπτη, φαίνεται να αλλάζει υπόσταση και ταυτότητα.

Όλα αυτά προκύπτουν από έγγραφα αλλά και τις προκαταρκτικές, αναγνωριστικές ενέργειες των ενδιαφερομένων, βάσει ενός αμφιλεγόμενου συμβολαιογραφικού εγγράφου(;), που ήδη έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο Πλωμαρίου.

Πριν από μερικούς μήνες όπως αναφέρουν οι συνεργάτες μας απο το plomarinews.gr είχαμε πληροφορηθεί την πρόθεση ενός επιχειρηματία από την Μυτιλήνη να αγοράσει “οικόπεδο” στο χώρο που βρίσκεται και η εκκλησία της Παναγίας της Κρυφτής, με σκοπό την αξιοποίηση του.

Στην όλη υπόθεση προέκυψε θέμα διότι εμφανίζονται δυο ως φερόμενοι ιδιοκτήτες και ο ένας πούλησε το “οικόπεδο” στον επιχειρηματία και ο έτερος απειλεί να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να προασπίσει τα συμφέροντα του.
Το συμβολαιογραφικό έγγραφο που συνετάγη στη Μυτιλήνη, συνοδεύει τοπογραφικό διάγραμμα που σημειώνει λεπτομερώς τα όρια, περιλαμβάνοντας τα απώτατα όρια των βράχων, που περικλείουν και την περιοχή και το εκκλησάκι, παραλείποντας όμως τα κελιά, αλλά και τον ημιονικό δρόμο που διαπερνά το κτήμα και ο οποίος αποτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια τη μόνη από ξηράς πρόσβαση προς την Παναγιά Κρυφτή.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, τον εφημέριο του Παλαιοχωρίου π. Χαράλαμπο, επισκέφτηκε εκπρόσωπος της αγοράστριας και του πρότεινε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ηλεκτροδοτηθεί το εκκλησάκι της Κρυφτής, γεγονός που αν συνέβαινε θα είχε ως επακόλουθο τον ηλεκτροφωτισμό όλης τη περιοχής.

Για να αντιμετωπισθεί το θέμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο Παλαιοχώρι συνάντηση των εκπροσώπων διαφόρων φορέων, στην οποία παρέστη και ο διεκδικών την ιδιοκτησία του ελαιοκτήματος, που προτίθεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από πλευράς της Τοπικής Κοινότητος, της εκκλησίας και των άλλων τοπικών φορέων μελετάται η προσφυγή στην κτηματική υπηρεσία, την υπηρεσία περιβάλλοντος ακόμα και τον εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα βράχια, οι όρμοι και οι αιγιαλοί μπορούν να γίνουν αντικείμενο συναλλαγών.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε σήμερα σε εφημερίδες ότι όλα έχουν γίνει με νόμιμο τρόπο.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος



ΔΕΙΤΕ εδώ πληροφορίες - γραπτές αναφορές που υπάρχουν  για την Παναγία Κρυφτή από το 1912 μέχρι σήμερα στο blog του Παλαιοχωρίου