Αστυρακάκης: Καλώ τον κ. Γεωργούλα σε μια συνάντηση όπου θα υπάρξει ενημέρωση για το κομμάτι πολιτιστικής δραστηριότητας του Δήμου

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεωργούλας στον Δήμαρχο Λέσβου σχετικά με την λειτουργία του μουσικού τμήματος του Δήμου με μαέστρο τον Νίκο Τσιριγώτη, σας ενημερώνω για τα εξής:


Α) Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με την αποχώρηση του μαέστρου λόγω συνταξιοδότησης, αλλά υπηρεσιακοί μας παράγοντες,   προσπαθούν να βρουν λύσεις με νομική κατοχύρωση, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και μετά την συνταξιοδότησή του ο κ. Τσιριγώτης.

Β) Το μουσικό τμήμα του Δήμου στεγάζεται σε μεγάλη λυόμενη αίθουσα του γηπέδου εδώ και τρία χρόνια.

Γ) Οι παιδικές και νεανικές χορωδίες που αναφέρονται έχουν να κάνουν με την δημιουργία τμημάτων παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου, κατ΄έτος με δωρεάν μαθήματα χορωδίας από τον κ. Τσιριγώτη, κάτι που για φέτος αναβλήθηκε εξαιτίας του προβλήματος συνταξιοδότησης του μαέστρου, αλλά και της χρήσης του συμπληρωματικού χώρου στο γήπεδο, λόγω της επισκευής του που προηγήθηκε. Πέρυσι εκδώσαμε το βιβλίο-λεύκωμα με την τριαντάχρονη ιστορία και προσφορά του μουσικού τμήματος του Κέντρου Νεότητας του Δήμου μας. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Νεότητας επί Δημαρχίας Στρατή Πάλλη όταν και στήσαμε ανάμεσα στα άλλα τμήματα και το μουσικό. Έχω λοιπόν την ευαισθησία αλλά και την γνώση που απαιτούνται για την προστασία και την καλύτερη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος. Όταν ανέλαβα μαζέψαμε τα χαμένα όργανα της Φιλαρμονικής του Δήμου που είχε διαλυθεί αρκετά χρόνια πριν και την ξαναστήσαμε με καινούριες στολές , σε νέο χώρο με την συμμετοχή και πολλών νέων παιδιών.

Επίσης η επί χρόνια χαμένη σημαντικότατη συλλογή του Λέσβιου Αρχιμουσικού Τίτου Ξηρέλλη, με τεκμήρια μεγάλης αξίας, εκτίθεται στον ανακαινισμένο υπόγειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Χαλίμ Μπέη».

Η αλληλοενημέρωση που εξαντλείται με επιστολές δια του τύπου, πέρα από αντιδεοντολογική βλάπτει την ουσία και στερείτε εποικοδομητικής διάθεσης και αγνών προθέσεων.

Καλώ και δημόσια τον κ. Γεωργούλα και την παράταξή του σε μια συνάντηση όπου θα υπάρξει ενημέρωση για το κατά γενική ομολογία πετυχημένο κομμάτι πολιτιστικής δραστηριότητας του Δήμου, αλλά και για να δρομολογήσουμε από κοινού λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του χώρου, που δημιούργησαν παλιές κατεστημένες νοοτροπίες, πελατειακές σχέσεις και ιδιοτελείς πρακτικές.

Ο Αντιδήμαρχος
Πολιτισμού – Τουρισμού
Δήμου Λέσβου

Κωνσταντίνος Αστυρακάκης