Γιάννης Πανούσης «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες-800 νέοι εισήλθαν στην Μυτιλήνη»

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης βρέθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου την Τρίπολη, προκειμένου να επισκεφθεί τα Σώματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο νέο πρόσωπο της Αστυνομίας: «Μαζί με τους αρχηγούς προσπαθούμε να εξηγήσουμε το νέο κλίμα, τη νέα Αστυνομία σε όλους. Ζητούμε τη συναίνεση. Στις καινούργιες λειτουργίες που πρέπει να έχει η Αστυνομία, ζητούμε την κοινωνική, την προληπτική και την αποτρεπτική. Η Αστυνομία είναι θεσμός της δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη κι ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του και όχι εχθρός του».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα στρατόπεδα φύλαξης μεταναστών, εκφράζοντας τον φόβο ότι θα γεμίσουν, καθώς το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθεί το μεταναστευτικό ρεύμα:

«Φοβάμαι ότι τα στρατόπεδα φύλαξης θα γεμίσουν, διότι ήδη από χθες έχουμε 800 καινούργιους στη Μυτιλήνη και το καλοκαίρι αναμένονται πολλοί. Θα μπουν κι άλλοι. Θα δούμε πώς θα το χειριστούμε, αλλά δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα μετανάστες».

Ως προς το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων στην Τρίπολη, δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί πριν από τρία χρόνια την πόλη και υπήρχε το ίδιο πρόβλημα, ενώ αρκέστηκε να πει ότι δεν είναι αρμόδιος, αλλά ότι το πρόβλημα πρέπει να διορθωθεί σύντομα. «Δεν είμαι αρμόδιος, αλλά η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύσει αυτό το ζωτικό πρόβλημα, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Ας το διορθώσουμε το λάθος γρήγορα, δεν κατηγορώ κάποιον, πρέπει να τελειώσει σύντομα, δεν μπορείτε να κάνετε Πάσχα έτσι», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, και στην προμήθεια αεροσκαφών, επισημαίνοντας:«Πρώτον, να δούμε το θέμα των μέσων, των αεροπλάνων. Πόσα μπορούμε να φέρουμε και πόσο κοστίζουν, δυστυχώς πρέπει να προσμετρηθεί και το ποσό». Εξέφρασε, όμως, την αισιοδοξία του: «Ξεκινήσαμε νωρίς και θα πάμε καλά, θα προλάβουμε το οποιοδήποτε κακό».

Ως προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ανέφερε: «Αυτό που είχα σκεφτεί δεν είναι αυτό που έγινε. Είχαμε ανάγκη από ένα άλλο πανεπιστήμιο που θα είχε μια μορφή πτυχιούχων πτυχίων και προγραμμάτων για αποδήμους, κι όχι να φτιαχτεί κάτι, να έρθουν 20 φοιτητές να τρώνε τυρόπιτες και να νοικιάζουν διαμερίσματα. Από κει και πέρα ανέλαβαν άλλοι την τύχη του πανεπιστημίου».

Ως προς το ζήτημα των αναδρομικών, ο υπουργός ανέφερε: «Έχουμε υπογράψει ο Στρατός κι εμείς και το Λιμενικό πώς μπορούν να καταβληθούν τα αναδρομικά. Η κοινή επιτροπή από όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται, δηλαδή Λιμενικό, Δημόσια Τάξη και Στρατός, κατέθεσε ένα μεγάλο πόρισμα που υπογράφηκε και όλα είναι έτοιμα ως προς το πώς πρέπει να γίνει η καταβολή».



Πηγη http://www.arcadiaportal.gr/