Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Λημνιακή Σκυταλοδρομία Ζωής «(ξανα)Τρέχουμ παιδέλια μ’ (ξανα)Τρέχουμ» (Φώτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου, η 2η Λημνιακή Σκυταλοδρομία Ζωής «(ξανα)Τρέχουμ παιδέλια μ’ (ξανα)Τρέχουμ», που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, σε συνεργασία με το τμήμα Στίβου της ΑΕΛ, τον Σύλλογο Αιμοδοτών Λήμνου, με τη φιλική συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και  με την υποστήριξη του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.


Στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, όπου έγινε η εκκίνηση και ο τερματισμός των συμμετεχόντων, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μοσχάκης, ο πρόεδρος του ΟΕΠΑ κ. Νίκος Μαρινάκης, ο αντιπρόεδρος του ΟΕΠΑ, κ. Μανώλης Γαροφαλλίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου, κ. Βάιος Καλλιγερής, ενώ το συντονισμό της διοργάνωσης είχε ο προπονητής του Τμήματος Στίβου της ΑΕΛ, κ. Νίκος Καρύδης. Παρόντες ήταν επίσης μέλη του Δ.Σ. της ΑΕΛ, αλλά και εκπρόσωποι του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Πλήθος κόσμου διαφόρων ηλικιών συμμετείχε με μεγάλο ενθουσιασμό στην ξεχωριστή αυτή αθλητική εκδήλωση, η οποία είχε πολλαπλά μηνύματα. Εκτός από τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι,  η εκδήλωση μετέδωσε ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και ενίσχυσε τους δεσμούς  μικρών και μεγάλων, αφού ο αγώνας της σκυταλοδρομίας συμπεριελάμβανε διαδρομές για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, με τη μία γενιά να δίνει στη σκυτάλη στην άλλη.

Η διοργάνωση είχε τρία σκέλη: το ένα αφορούσε τη Σκυταλοδρομία με αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας και διαδρομές προς και από τον Κάσπακα, το άλλο τη Σκυταλοδρομία ΑΜΕΑ 5x100 και το τρίτο τα παιχνίδια που έγιναν μέσα στο στάδιο, με τη βοήθεια του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του τμήματος Kids Athletics του Στίβου της ΑΕΛ.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα σκυταλοδρομίας  για ΑΜΕΑ, όπου επέδειξαν για άλλη μία φορά τη δύναμη και τις ικανότητες που έχουν και σε αυτόν τον τομέα.

Στον αγώνα της σκυταλοδρομίας συμμετείχαν 16 ομάδες (80 άτομα). Στην κατηγορία της σκυταλοδρομίας ΑΜΕΑ 5x100 συμμετείχαν 5 ομάδες (25 άτομα) και 41 παιδιά στα παιχνίδια, ενώ το σύνολο όσων συμμετείχαν ως εθελοντές στην διοργάνωση ανήλθε σε 40 άτομα.

Οι τρεις πρώτες ομάδες που ανεβηκαν στο βάθρο ήταν οι εξής:

1η Ομάδα- ΑΕΛ
Σταύρος Πατρώνιας, Δημήτρης Μωυσής, Σπύρος Τακίδης , Δήμος Τράνταλος, Παναγιώτης Απότσος.
2η Ομάδα- «Τα λυχνάρια του Αλαντίν»
Βασιλική Κολώνα, Μιχάλης Κολώνας, Θανάσης Εγγλέζος, Γιώργος Κατσάμπας, Γιώργος Λαζαρίδης
3η Ομάδα- Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου
Κώστας Μηλιάς,  Ανδρέας Σεϊντίδης, Γιώργος Ανδριωτάκης, Δημοσθένης Μαρκάκης, Δημήτρης Φιλιππιδάκης.

Μετά την απονομή των μεταλλίων, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης παρέδωσε στους κριτές τις ταυτότητες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κριτών Κλασικού Αθλητισμού.
Σε όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, ενώ στα παιδιά δόθηκαν και αναμνηστικές καρδιές που επιμελήθηκαν και δημιούργησαν το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας. Επίσης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου μοίρασε κονκάρδες με το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.


Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους γιατρούς, τους υπαλλήλους του Δήμου Λήμνου, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία, τον «FM 100» και το «Λημνιακό Λόγο» για τη χορηγία τους στην επικοινωνία, όπως και  όλα τα μέσα ενημέρωσης που βοήθησαν στην προβολή και συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα.