Πυρά ΠΑΕ Καλλονής κατά Κοντονη για την απόφαση να διεξαχθεί η 27η αγωνιστική χωρίς κόσμο σε όλα τα γήπεδα

Θέση για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διεξαχθεί η 27η αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών πήρε η ΑΕΛ Καλλονής, που ανέφερε ότι ο υφυπουργός έκανε μια ''παύση στον χουλιγκανισμό''.


Επίθεση κατά του Σταύρου Κοντονή από την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, μετά την απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού να γίνει χωρίς κόσμο η 27η αγωνιστική της Superleague. Στην ανακοίνωσή της η ομάδα της Λέσβου ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο και έστειλε το μήνυμα πως ''το ότι καθαρίζετε εδώ και δύο αγωνιστικές τη φλούδα από το μήλο δε σημαίνει πως αυτό μέσα δεν είναι σάπιο''.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: ''Ζούμε ίσως στην πιο παρθένα ποδοσφαιρικά περιοχή της χώρας, στη Λέσβο, εδώ όπου με αφορμή την Καλλονή ο φίλαθλος κόσμος κάθε ηλικίας γνωρίζει το ποδόσφαιρο όπως αυτό παίζεται στη λεγόμενη «κορυφαία κατηγορία».

Στη δεύτερη χρονιά της Καλλονής στη Superleague –και η πρώτη στο γήπεδό της μετά την περσινή περιπέτεια– ο κόσμος της αγκαλιάζει το ποδόσφαιρο, και στέκεται δίπλα στην ομάδα του με φίλαθλο πνεύμα. Όπως και πέρσι, όταν οι λιγοστοί αλλά πιστοί φίλαθλοί μας βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ αλλά και σε άλλες έδρες επιδεικνύοντας «διαγωγή κοσμιοτάτη» και πλησίαζαν τους φιλοξενούμενους φιλάθλους, αντάλλασσαν κασκόλ και φωτογραφίζονταν μαζί τους. Φέτος, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο και η έδρα μας χαρακτηρίζεται μία από τις πιο κόσμιες του πρωταθλήματος.

Αυτό που επιτυγχάνεται σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας είναι σε κάθε αγώνα το ποδόσφαιρο να κερδίζει έναν ή και περισσότερους φιλάθλους. Ναι, μην αμφιβάλλετε πως υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις όπου το ποδόσφαιρο κερδίζει φιλάθλους! Αυτό συμβαίνει όχι γιατί το όρισε κάποιος φορέας ή το επέβαλλε με τον βούρδουλα κάποια δύναμη καταστολής. Συμβαίνει ανεπιτήδευτα, ως φυσική εξέλιξη αυτού που η Καλλονή θεωρεί και ονειρεύεται για το ποδόσφαιρο∙ ένα ποδόσφαιρο δίχως κάγκελα, αυτό που η ομάδα μας προσπαθεί να πετύχει μέσα από τη διοργάνωση κάθε αγώνα που φιλοξενείται στο γήπεδό της. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του εδώ.

Έχουμε την χαρά κ. Κοντονή να δημιουργούμε μία γενιά φιλάθλων που αυτή τη στιγμή διανύει την παιδική-εφηβική ηλικία. Δεν μας συνοδεύουν ορδές στρατευμένων οπαδών. Υπάρχουν μόνο φίλαθλοι που πρεσβεύουν αυτό που λένε οι ίδιοι «υποστήριξε την ομάδα του τόπου σου».

Αν απευθυνθείτε σ' αυτούς και τους ρωτήσετε, κ. Κοντονή, τι θα έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο, θα σας απαντούσαν πως θα πήγαιναν στο γήπεδο να δουν την Καλλονή. Το κάνουν άλλωστε σε κάθε αγώνα. Με τα ξερά όμως καίγονται και τα χλωρά. Ακόμα κι έτσι, το πρόβλημα δεν είναι πως κόψατε την μπάλα σε χίλιους, δύο ή τρεις χιλιάδες κόσμου. Το πρόβλημα είναι πως μπορεί να θεωρείτε πως βρήκατε τη λύση του προβλήματος.

Να είστε σίγουρος πως αυτό δε συνέβη. Το ότι καθαρίζετε εδώ και δύο αγωνιστικές τη φλούδα από το μήλο δε σημαίνει πως αυτό μέσα δεν είναι σάπιο. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είπαμε πως κερδίζετε χρόνο, αυτό το Σαββατοκύριακο είδαμε πως τον ξοδεύετε. Πατήσατε «παύση» στον χουλιγκανισμό λες και ο χούλιγκαν μέσα σε δυο Κυριακές θα αλλάξει.

Δεν χρειάζεται να σηκώσετε μανίκια κ. Κοντονή για να βρείτε τις λύσεις, τα πράγματα είναι πιο απλά και σε αρκετές περιπτώσεις πιο εμφανή:

- Εφαρμόστε τους νόμους και τις ποινές ώστε τα «σπασμένα» να τα πληρώνουν αυτοί που τα έσπασαν.
- Συλλάβετε τους ταραξίες και αφήστε τους δια παντός εκτός γηπέδου.
- Ψάξτε τον τρόπο να μην δημιουργήσετε άλλους και τιμωρείστε τους ηθικούς αυτουργούς όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε για αρχή. Υπάρχουν σίγουρα κι άλλα πολλά και η Καλλονή θα είναι αρωγός για την επίτευξή τους. Άλλωστε στα δύο χρόνια παρουσίας μας στη Σουπερλιγκ έχουμε δώσει δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση όμως μην χάνετε τον προσανατολισμό σας κ. Υπουργέ. Να θυμάστε πως για τον κόσμο είναι το ποδόσφαιρο, αλλιώς κανείς μας δεν θα βρισκόταν εδώ''.