Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στην Λέσβο-Στις 12 η παρέλαση

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στην Λέσβο-Στις 12 η παρέλαση


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014


ΩΡΑ 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης. Η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ θα παιανίζει εθνικούς ύμνους και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

ΩΡΑ 08.00: Έπαρση της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου και ταυτόχρονη έπαρση στο Φρούριο της πόλης, με τη μέριμνα της 98 ΑΔΤΕ και με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.

ΩΡΑ 10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος. Μετά τη δοξολογία θα κατατεθούν στεφάνια από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Λέσβου στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

ΩΡΑ 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Στρατιωτικό Διοικητή,  το Δήμαρχο Λέσβου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Δ/τές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

ΩΡΑ 12.00: Θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία, παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των σχολών του Ο.Α.Ε.Δ, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Προσκόπων, των Οδηγών, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ.

ΩΡΑ 18.30: Υποστολή της σημαίας με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.


Παράλληλες εκδηλώσεις

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2014.


Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, των Τραπεζών καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της πόλης πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.