Βγαίνει η προκήρυξη για τα 239 πεντάμηνα στο Δήμο Λέσβου

Βγαίνει η προκήρυξη για τα 239 πεντάμηνα στο Δήμο Λέσβου


Επανέρχεται στο προσκήνιο η προσδοκία της υλοποίησης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα, αναμένεται να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη που αναμένεται στη Λέσβο από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δε βγήκε ποτέ στον αέρα και στη συνέχεια πήγε ακόμα πιο πίσω λόγω των εθνικών εκλογών που μεσολάβησαν, θα βγει σε δύο δόσεις και υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Λέσβου αναμένεται να προσληφθούν 239 υπάλληλοι.

Σε γενικότερο επίπεδο, εκτιμάται ότι μέχρι τις 10 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους.

Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας αφορά σε περίπου 32.000 προσλήψεις σε 324 δήμους της χώρας. Ειδικότερα στη Λέσβο έχουν «κλειδώσει» από τον περασμένο Νοέμβριο 239 θέσεις για πεντάμηνη εργασία, οι οποίες θα καλυφθούν από 191 υπαλλήλους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 48 τεχνικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Οι υπάλληλοι αυτοί, ανάλογα βέβαια και με τον τόπο διαμονής τους, αναμένεται να δώσουν άμεσες λύσεις ειδικά στην περιφέρεια του Δήμου, όπου παρατηρούνται έως σήμερα τα περισσότερα προβλήματα υποστελέχωσης.


Μέχρι το Πάσχα

Μέχρι και χθες το μεσημέρι, πάντως, στις υπηρεσίες του Δήμου δεν είχε φτάσει κάποια επίσημη ενημέρωση για το πρόγραμμα, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Κώστα Κατσαρό, να εκτιμά πάντως πως οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι σε θέση να πιάσουν δουλειά μέχρι πριν το Πάσχα.

Ο ίδιος, πάλι, περιμένει ότι ενδεχομένως και σήμερα θα βγει στον αέρα η προκήρυξη και θα μπορέσουν άμεσα οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κατσαρό, στην προκήρυξη θα υπάρχει σύντομη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων, που θα επιτρέψει τη γρήγορη εξέλιξη των διαδικασιών προκειμένου να «τρέξει» γρήγορα το πρόγραμμα.

«Επάνω στο πρόγραμμα αυτό είχαμε στηρίξει εξ αρχής το γενικότερο προγραμματισμό μας για την ενίσχυση του προσωπικού μας.

Γνωρίζετε πως οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για το Δήμο μας, είναι κατά πολύ λιγότερες από αυτές που περιμέναμε και ακόμα κι αυτές οι λιγοστές θέσεις, δεν έχουν καλυφθεί μέχρι τώρα. Ελπίζω τουλάχιστον να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, έστω και τώρα, και πριν το Πάσχα να λειτουργήσει το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.


Οι δικαιούχοι

Να σημειωθεί ότι στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, η αμοιβή εξαρτάται από την ηλικία των συμμετεχόντων. Ειδικότερα, όσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν 427 ευρώ το μήνα, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 490 ευρώ το μήνα.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι κατ’ αρχήν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς ή είναι νέοι άνεργοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών.


Πηγη www.emprosnet.gr